image
Sursa foto: jurnal.md

Ping-pong între fostul procuror-șef Anticorupție și Procuratura Generală: Reacția PG la scrisoarea lui Morari

„Procuratura nu polemizează cu inculpații”, spune o declarație emisă de Procuratura Generală drept reacție la scrisoarea deschisă a fostului șef al Procuraturii Anticorupție către șeful PG, Alexandru Stoianoglo.

Deși PG spune că nu intră în polemici și „nu răspunde tentativelor de a antrena instituția în confruntări inutile”, totuși au emis un comunicat de presă amplu, în care Morari este acuzat că subdiviziunea condusă de el a comis nenumărate abuzuri.

„Rezultatele controalelor efectuate la subdiviziunea pe care Viorel Morari a condus-o, calitatea și produsul muncii fostului Procuror-șef al Procuraturii Anticorupție, dar și a unor subalterni de-ai săi a aflat-o întreaga societate. Plângerile cetățenilor pe abuzurile admise de acești "procurori" nu contenesc sa vină pe adresa Procurorului General. Zilnic, instituția recepționază astfel de adresări, iar numărul lor ia amploare. Acest lucru reconfirmă ilegalitățile stabilite în cadrul controalelor, temeinicia deciziilor adoptate în privința responsabililor și spulberă toate miturile despre calitățile personale, profesionale și manageriale ale acestora”, se spune în reacția Procuraturii Generale.

Asta după ce fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, i-a adresat astăzi o scrisoare publică procurorului general, Alexandr Stoianoglo, pe care îl acuză că nu face decât să-și lustruiască imaginea prin discursuri populiste. Morari mai spune că de 4 luni încearcă să obțină o audiență la Stoianoglo pentru a-i prezenta probe despre abuzuri care ar fi fost comise de procurorii subalterni, însă așa și nu a primit un răspuns.

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție mai acuză că dosarele de rezonanță sunt abandonate sau trecute în umbră, iar reținerile cu mascați în cazul unor funcționari cercetați pentru infracțiuni și sume destul de mici continuă și astăzi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: