Conform sondajului realizat de grupul independent de evaluare 'Rating' din Kiev, actorul (41 de ani), un novice pe scena politică ucraineană, este preferat de 25,1% dintre alegătorii care au declarat că se vor prezenta la urne, scrie agerpres.ro.

Preşedintele în exerciţiu Petro Poroşenko, ce candidează pentru un al doilea mandat, se situează pe locul doi, cu 16,8% din intenţiile de vot, fiind urmat îndeaproape de fostul premier Iulia Timoşenko, cu 16,2% din simpatii.

La alegerile pentru cea mai înaltă funcţie în statul ucrainean concurează în total 44 de candidaţi, ceilalţi însă rămân cu mult în urma primilor trei favoriţi: Iuri Boiko, 11,3% din intenţii, Anatoli Griţenko - 7,7%, Oleg Liaşko - 5,6% Andrii Sadovii - 3% etc, conform agenţiilor de presă ucrainene. Dacă niciunul dintre candidaţi nu va obţine 50% din voturi, aşa cum prevăd sondajele, primii doi se vor confrunta într-un al doilea tur de scrutin, programat să aibă loc la 21 aprilie.

Potrivit grupului de sondare 'Rating', sondajul a fost efectuat pe un eşantion reprezentativ de 2.500 de persoane în toate regiunile Ucrainei, cu excepţia peninsulei Crimeea (anexată de Rusia în 2014), în perioada 19-28 februarie.