image
Sursa foto: jurnal.md

Domnica Manole va beneficia de pază de stat; Ce a determinat-o pe președinta CC să ceară protecția SPPS

Președinta Curții Constituționale, Domnica Manole, va beneficia de protecție din partea Serviciului Protecție și Pază de Stat.

„Urmare a solicitării Curții Constituționale către Președinția RM, în temeiul Legii 134/2008 a fost dispusă acordarea protecției doamnei Domnica Manole de către SPPS”, a precizat pentru Jurnal.md purtătoarea de cuvânt a SPPS Olga Baciu.

Și secretariatul Curții Constituționale ne-a confirmat că instituția a solicitat pază de stat, abținându-se să menționeze „circumstanțele”.

De cealaltă parte, într-un răspuns pentru Ziarul de Gardă, secretariatul CC spune că solicitarea pazei ar fi fost făcută în contextul mai multor amenințări asupra președintei CC, prin intermediul rețelelor de socializare, a unui apel anonim prin care reprezentanții CC au fost informați despre o posibilă alertă cu bombă la CC, dar și urmare a unor declarații făcute de unii politicieni, după decizia Curții privind constatarea circumstanțelor care justifică dizolvarea actualului Parlament.

„Prin demersul Secretariatului Curții Constituționale s-a solicitat acordarea pazei de stat pentru Președintele Curții Constituționale. Potrivit legislației relevante, Președintele CC face parte din categoria demnitarilor care pot solicita acest serviciu. La baza solicitării au stat mai multe amenințări făcute prin intermediul rețelelor de socializare, dar și declarațiile cel puțin nepotrivite ale unor politicieni, în contextul tensionat al pronunțării Avizului privind constatarea circumstanțelor dizolvării Parlamentului. De asemenea, în seara zilei de 15 aprilie, o persoană necunoscută a informat, prin intermediul unui apel telefonic, că în sediul Curții Constituționale ar exista o bombă. Toate aceste împrejurări justifică măsura temporară a pazei persoanei Președintelui Curții Constituționale”, se menționează în răspunsul Secretariatului CC.

Noutăţile partenerilor

comentarii: