image
Sursa foto: Mariana Durleșteanu//Facebook

Litvinenco spune care ar fi unica modalitate învestire a Marianei Durleșteanu în funcția de premier al RM

Unica modalitate ca Mariana Durleșteanu, candidatul majorității PSRM-Șor la funcția de priministru, să fie învestită în funcție ar fi câștigarea unui eventual referendum în acest sens. Declarația a fost făcută de către deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, aseară la „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

„Unica posibilitate ca Igor Dodon să o instaleze pe Mariana Durleșteanu, candidatul majorității PSRM-Șor la funcția de premier, este să o suspendeze pe doamna președinte Maia Sandu cu 67 de voturi în Parlament, după care să meargă la referendum, să câștige referendumul, dacă ei pierd referendumul învestirea dnei Durleșteanu este neconstituțională. În situația în care socialiștii renunță la referendum, fie pierd referendumul, eu nu cred că executivul poate să guverneze sau măcar să administreze țara. Acest scenariu este imposibil”, susține Sergiu Litvinenco, deputat PAS.

Și deputatul Platformei DA, Igor Munteanu, a declarat că acest exercțiu este imposibil și ireal.

„Ideea de dizolvare a Parlamentului și aceasta este pe același cântar. Noi trebuie să vorbim despre situații reale și de formula în care forțele politice din actualul Parlament pot să colaboreze, să creeze o situație mai bună pentru sănătatea cetățenilor”, a mai adăugat deputatul.

Referitor la acest subiect, Litvinenco a ținut să mai precizeze încă odată că: „Doamna Sandu nu va accepta niciodată un guvern PSRM-Șor, să fie clar pentru toți socialiștii!”.

Deputatul PDM, Ion Leucă, invitat în cadrul emisiunii a declarat că în urma acestei crize politice existente în țară, s-ar putea ca în scurt timp țara noastră să se confrunte un deficit bugetar major.

O situație tristă în care o să ne trezim noi cu instaurarea sau neinstaurarea unui nou guvern este ca în lunile iunie-iulie noi să avem capacitatea financiară să gestionăm cheltuielile curente ale statului, pensii, salarii ș.m.d.p.”, a punctat Leucă.

Amintim că pe data de 23 decembrie premierul Ion Chicu în frunte cu miniștii din guvernul pe care îl conducea și-au depus demisia. Ion Chicu preciza atunci că și-a dat demisia pentru ca procedura de dizolvare a Parlamentului să purceadă cât mai repede, astfel ca să poată fi organizate alegeri parlamentare anticipate.

Emisiunea poate fi urmărită aici.

Noutăţile partenerilor

comentarii: