image
Sursa foto: Getty Images

Ultimul EURO pentru Cristiano Ronaldo? Starul de 36 de ani pleacă de la turneul final cu două recorduri

Cristiano Ronaldo spune adio EURO 2020, după ce deținătoarea trofeului, Portugalia, a fost învinsă de Belgia, scor 0-1.

Thorgan Hazard a înscris singurul gol al partidei de la Sevilla, cu un șut care l-a făcut invidios pe portughez. De altfel, fratele lui Eden a fost ales omul meciului.

CR7 nu și-a ascuns frustrarea la final, aruncând banderola de căpitan la pământ,însă i-a felicitat pe adversari de la Courtois la Lukaku.

Astfel că Cristiano Ronaldo părăsește competiția din postura de golgeter, cu 5 reușite, dar poziția lui este amenințată de Romelu Lukaku și Patrik Schick, doi atacanți care s-au calificat în sferturi și au 3, respectiv 4 goluri la activ.

El a participat la 6 din cele 7 goluri ale Portugaliei la EURO 2020, a reușit două ”duble” contra Ungariei și Franței și un gol contra Germaniei, egalând recordul de 109 goluri pentru o echipă națională deținut de iranianul Ali Daei.

Mai mult, l-a depășit pe Michel Platini la numărul de goluri marcate la un turneu final, ajungând la 14. Estee și fotbalistul cu cele mai multe meciuri la EURO

Iar deținătoarea trofeului a bifat și o premieră negativă - a pierdut un meci la turneul final deși a tras de 23 de ori la poartă.

Printre cei care au încercat golul izbăvitor a fost, bineînțeles, și Cristiano Ronaldo, din lovitură liberă, dar din nou fără succes.

De altfel, statisticile lui sunt crunte: nu a marcat niciodată la EURO din 28 de tentative.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: