image
Sursa foto: foto simbol

Interpreți și meșteri populari, întruniți timp de trei zile la un eveniment cultural important la Suceava

Începând cu ziua de mâine, 19 august, timp de trei zile, în orașul Suceava, România, va fi organizat un eveniment de promovare culturală a tradițiilor culturale, în cadrul Proiectului „Basarabia salută Bucovina", finanțat de Departamentul pentru Relații cu Republica Moldova al Guvernului României, la care vor participa și colective reprezentative din capitală.

Municipiul Chișinău va fi reprezentat la Suceava de Teatrul Național Satiricus „I. L. Caragiale", „Orchestra municipală de muzică populară a fraților Advahov" și de un grup de meșteri populari.

Astfel, pe parcursul a 3 zile, tezaurul cultural al Republicii Moldova va fi  prezentat prin intermediul unui târg al meșterilor populari, al teatrului și a unor spectacole susținute de artiști consacrați, după cum urmează:

Pe 19-21 august, la Muzeul Satului Bucovinean, va avea loc „Târgul Meșterilor Populari din Republica Moldova", unde vor participa 42 de artizani din municipiul Chișinău, orașul Cricova și din raioanele Ștefan Vodă, Sîngerei, Rîșcani și Soroca.

Pe 20 august, ora 19:00, pe scena Teatrului Municipal „Matei Vișniec", trupa Teatrului Național SATIRISCUS „I. L. Caragiale", va prezenta piesa „Fără pijamale", după Mawby Green și Ed Feilbert.

Pe 21 august 2022, ora 19:00, la Cetatea de Scaun a Sucevei, va avea loc un spectacol susținut de „Orchestra municipală de muzică populară a fraților Advahov", cu program în două reprize, muzică populară și muzica maestrului Eugen Doga.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Suceava în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava, Primăria Municipiului Chișinău, Primăria Orașului Cricova, Consiliul Raional Soroca, Consiliul Raional Sîngerei, Consiliul Raional Rîșcani, Consiliul Raional Ștefan Vodă, Muzeul Național al Bucovinei și Centrul Cultural Bucovina.

comentarii: