image
Sursa foto: Twitter

Poza cu elefanţii care s-au îmbătat şi au adormit după ce au băut 30 de litri de alcool e FALSĂ; Ce s-a întâmplat, de fapt

Legenda unei fotografii care a circulat intens pe Twitter în martie, cu elefanţi asiatici în zona rurală de sud-vest a Chinei, spunea că aceștia au băut prea mult alcool și au adormit.

În mesajul postat pe Twitter se spunea că elefanţii au găsit „cumva” vinul şi au adormit după ce s-au îmbătat. Totuşi, noi detalii despre acei elefanţi şi despre fotografiile însoţitoare arată că povestea, deşi fermecătoare, este falsă.

Mesajele postate pe Twitter despre acei elefanţi includeau două imagini: o fotografie care arăta un grup de elefanţi într-un câmp şi o poză care arăta doi elefanţi aşezaţi pe jos, înconjuraţi de plante de ceai.

Povestea, precum şi fotografiile, despre elefanţii care au dat iama într-un sat din provincia Yunnan şi s-au îmbătat, au fost publicate pentru prima dată pe Weibo, platforma de microblogging din China, după cum a relatat publicaţa de ştiri chineză Xinhua News pe 16 martie, potrivit Live Science.

De fapt, un grup de 14 elefanţi a intrat în mai multe sate din provincie la data de 11 martie, provocând pagube şi răsturnând recipiente cu vin, potrivit relatărilor oficiale.

S-au îmbătat elefanţii cu adevărat?

„A fost dificil de confirmat” dacă elefanţii au băut alcoolul răsturnat, a spus Long Yunhai, director adjunct al Biroului Forestier din judeţul Menghai, potrivit Xinhua News.

Fotografia a fost atribuită Biroului de Gestionare a Elefanţilor din Yunnan, autoritate care se ocupă de elefanţi. Nu este menţionat deloc faptul că elefanţii erau beţi”, a relatat AP News.

Acea imagine a însoţit şi un articol publicat online în 2019 de către Huanbao World, privind deschiderea unui centru asiatic de cercetare a elefanţilor din Kunming, situat în provincia Yunnan.

Poza cu cei doi elefanţi adormiţi pare să fie o captură dintr-o înregistrare video făcută cu drona. Vegetaţia din jur se potriveşte, potrivit AP News. De asemenea, însemnele de pe elefanţii „beţi” se potrivesc cu cele din grupul mai mare, sugerând că imaginea a fost făcută în acelaşi timp şi nu reprezintă elefanţii „hoţi” din Menghai.

Oficialii forestieri din Yunnan au declarat că elefanţii din imagini se odihneau, dar nu erau beţi, a mai relatat Xinhua News.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: