image
Sursa foto: mai.gov.md

Un șofer care a depășit limita de viteză a încercat să mituiască agenții de patrulare cu 250 de lei; Ce pedeapsă riscă

Un bărbat de 28 de ani a încercat să mituiască agenții de patrulare cu 250 de lei, după ce a fost depistat în trafic că a încălcat limita de viteză.

Șoferul a fost surprins de aparatul Radar, pe traseul Chișinău-Bălți cu 114 km/h, depășind cu 24 km/h limita legală admisă.

Bărbatul care a fost stopat pentru comiterea încălcării a propus insistent angajaților INP mită în valoare de 250 de lei, pentru a nu i se întocmi proces-verbal cu privire la contravenție.

În timpul întocmirii actelor procesuale de constatare a încălcărilor, polițiștii au atenționat contravenientul de nenumărate ori despre consecințele coruperii funcționarilor publici cu statut special.

Ca urmare, conducătorului auto i s-a întocmit proces-verbal conform art.236 Cod contravențional al RM, care prevede amendă de la 6 la 30 unități convenționale și de la 3 la 5 puncte de penalizare și inițiat proces penal pentru comiterea infracțiunii de ,,corupere activă”, riscând pedeapsă cu închisoare de până la șase ani și amendă în mărime de până la 200 000 de lei.

Menționăm că, operațiunea a avut loc în scopul diminuării numărului accidentelor rutiere, sensibilizării opiniei publice asupra riscurilor producerii accidentelor rutiere, sporirii eficienții activității de prevenire a încălcărilor Regulamentului circulației rutiere precum și efectele coruperii inspectorilor de patrulare. 

Serviciul protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, de comun cu Inspectoratul Național de Patrulare (INP) continuă măsurile de prevenire a încălcărilor regulilor circulației rutieră, promovarea comportamentului corect în traficul rutier, combaterii corupţiei, precum și în vederea asigurării disciplinei de serviciu în rândurile angajaților MAI.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: