„Vreau să invit împreună liderii celor trei partide pe 2 aprilie, ora 12:00, în această instituție. Dacă până atunci se formalizează vreo majoritate sau există vreo înțelegere, e bine. Dacă nu, poate cumva îi pun aici la masa de negocieri și încep să se miște mai repede. Acesta este mesajul cu care am vrut să vin”, a spus Dodon.

Totodată, șeful statului a reiterat că nu va accepta o majoritate parlamentară formată din transfugi.

„Dacă va fi o majoritate parlamentară sau o candidatură la funcția de prim-ministru înaintată de deputați din două partide, fără transfugi, atunci voi accepta această formulă. Dacă se va încerca să se meargă pe formule folosite anterior - le-am spus tuturor, și democraților, că nu voi accepta acest lucru. Iar încercarea de a înconjura instituția prezidențială, dacă cineva are de gând să meargă pe această cale, nu vom accepta. Mai bine să meargă deodată la anticipate. În ce condiții și cum, să hotărască deputații. Dar eu reconfirm că nu vom accepta o astfel de abordare”, a mai adăugat Dodon.

„Eu sper că după aceste discuții vor începe și unele discuții bilaterale între partide. În orice caz, eu voi continua să moderez, să joc rolul de mediator între aceste partide”, a punctat acesta.