image
Sursa foto: cnbc.com

Thailanda înregistrează peste 20 000 de cazuri de infectare cu Covid, cel mai mare număr de la începutul pandemiei

Thailanda a raportat, miercuri, 20.200 de noi cazuri de infectare cu coronavirus și alte 188 de decese din cauza bolii. Este vorba de cel mai ridicat bilanț de infectări și decese de la începutul pandemiei, în această țară.

Acest nou bilanț zilnic ridică numărul total al infectărilor la 672.385 și pe cel al deceselor la 5.503, conform datelor ministerului sănătății thailandez.

Anterior, Thailanda a reimpus măsuri restrictive dure, inclusiv lockdown pentru 16 provincii și capitala Bangkok.

Creșterea numărului de cazuri de Covid din Bangkok a pus presiune pe sistemul de sănătate al orașului, dar guvernul s-a confruntat cu critici din cauza campaniei de vaccinare care nu merge suficient de repede.

Thailanda și-a propus să vaccineze 50 de milioane de oameni până la sfârșitul anului, dar până în prezent doar 5,6% din cei peste 66 de milioane de locuitori ai țării sunt complet vaccinați, în timp ce 19,2% au făcut cel puțin o doză, potrivit Digi24.ro

Oficialii thailandezi spun că cererea pentru paturi de spital în Bangkok este de trei ori mai mare decât actuala capacitate, din cauza creșterii numărului de noi infectări. Această nouă creștere puternică a numărului de infectări este alimentată de circulația variantei Delta, mult mai contagioasă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: