image
Sursa foto: Poliția RM

Percheziții la Comrat: Mai mulți medici și farmaciști, cercetați penal pentru vânzarea ilegală a substanțelor narcotice

Polițiștii și procurorii au efectuat 13 percheziții la domiciliile și birourile a șase persoane, printre care medici, farmaciști și consultanți de vânzări specializați pe medicamente.

Astfel, la 19 mai, polițiștii au efectuat percheziții la domiciliile și birourile a șase figuranți pe dosar, printre care medici, farmaciști și consultanți de vânzări specializați pe medicamente, cu vârste cuprinse între 30 și 50 de ani.

Oamenii legii au depistat un depozit plin cu cutii cu medicamente cu efect psihotrop, contrafăcute, cu termen de valabilitate expirat.

De asemenea, au fost depistate și ridicate telefoane mobile, utilaj artizanal de consumare a drogurilor, zeci de seringi cu lichid străveziu, un stick și laptop, un pat de la armă, cataloage pentru evidența persoanelor consumatoare de droguri, mape cu acte de evidență contabilă și mijloace bănești obținute din activități ilegale.

Obiectele și substanțele ridicate urmează a fi supuse expertizei pentru a stabili cu exactitate tipul drogului și cantitatea exactă.

Bănuiții sunt cercetați la libertate, iar dacă vina le va fi demonstrată, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 7 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani.

Investigațiile continuă în scopul stabilirii provenienței substanțelor psihotrope, în vederea destructurării întregului grup infracțional și împiedicarea introducerii acestora pe teritoriul Republicii Moldova.

comentarii: