image
Sursa foto: Nadejda Roscovanu

Veteranii anunță protest de amploare duminică: „Noi am vrut să ne apărăm de ploaie, polițiștii ne-au bruscat și gazat”

Anatol Macovei susține că polițiștii au început să-i bruscheze și gazeze astăzi în PMAN pentru că aceștia au vrut să se apere de ploaie. În urma altercațiilor mai mulți veterani au avut de suferit. Acesta susține că nu știe nimic despre soarta a doi veterani, care au fost bătuții crunt de către polițiști. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

Anatol Macovei, fost combatant a declarat că nu de la instalarea corturilor s-a început toată gâlceva dintre veterani și organele de drept astăzi în Piața Marii Adunări Naționale.

protestprotest

„Nu de la instalarea corturilor s-a început totul, noi am vrut să ne apărăm de ploaie. Mulți dintre colegii mei au fost gazați, bruscați violent. Noi nici nu știm unde se alfă doi dintre aceștia. Nici la veceu nu ne-a fost permis să intrăm. Un comportament foarte straniu față de tot ce s-a petrecut. Cei care au fost reținuți, au fost eliberați. Doi au fost transportați cu ambulanța într-o starea foarte gravă. La unul din ei s-a aplicat aparatul electric i s-a făcut injecție direct în inimă. Noi nu cunoaștem despre soarta lui de mai departe. Noi trăim într-un stat polițienesc. Veteranii din diferite localități s-au expus că vor bloca traselul Transnistrian. Vom chema societatea civilă duminică în PMAN”, a menționat Macovei.

protestprotest
protestprotest

Ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției, Diana Fetco, a menționat pentru IPN că polițiștii au condus la sectorul de Poliție Buiucani cinci persoane, care urmează a fi identificate și documentate.

protestprotest
protestprotest

Veteranii războiului de pe Nistru au ieșit astăzi de dimineață la un protest în fața Parlamentului, cerând demisia conducerii țării, dar și cerând să le fie îndeplinite revendicările, printre care care polițe de asigurare gratuite, vârsta de pensionare nu mai mare de 55 de ani, înlăturarea posturilor ilegale din zona de securitate de pe Nistru.

protestprotest

Noutăţile partenerilor

comentarii: