image
Sursa foto: bani.md

Reacția Victoriabank după informațiile privind sechestrul de 2,3 miliarde: „Colaborăm deschis cu autoritățile”

După ce în presă a apărut informația că instanța de judecată a autorizat punerea sub sechestru a unor bunuri în valoare de 2,3 miliarde de lei ale B.C. Victoriabank, instituția a emis un comunicat în care informează că are colaborare deschisă cu autoritățile și că este „surprinsă de includerea sa” în cazul fraudei bancare.

Aceeași sursă menționează că după transformarea începută în 2018, nu are legătură cu cauza cercetată de autorități, iar pentru a demonstra acest lucru, Victoriabank colaborează cu autoritățile și așteaptă etapele următoare ale procesului.

Acționarii internaționali, Banca Transilvania și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, dar și cei locali, inclusiv fondatori ai Victoriabank, se arată surprinși de situație și consideră că „acțiunile recente reprezintă o amenințare a stabilității financiar-bancare și o piedică în dezvoltarea țării”..

Suntem deschiși față de autorități să oferim toate detaliile necesare pentru că este și în interesul nostru ca aceste lucruri să fie lămurite definitiv. Victoriabank merge înainte, pe drumul început acum 30 de ani și cu noul avânt pe care îl avem mai ales din 2018, datorită noului acționariat internațional. Cei 1.200 de angajați sunt la dispoziția clienților. Victoriabank își continuă activitatea normal, pentru a finanța economia Republicii Moldova și pentru a contribui la depășirea situației create de Covid-19. Suntem încrezători că în etapele următoare toate acuzațiile la adresa Victoriabank vor fi demontate. Între timp, banca noastră își va continua în forță rolul de finanțator al oamenilor și al economiei” – a menționat Bogdan Pleșuvescu, Președintele Victoriabank.

Amintim că Victoriabank este una dintre băncile cu cea mai mare rată de capitalizare, de peste 30%. Pe moment instituția are cea mai mare creștere a cotei de piață în ultimii doi ani în ceea ce privește creditele pentru persoanele fizice.

Anterior, Procuratura Anticorupție a comentat informațiile despre punerea sub sechestru a unor active ale unei bănci menționând că investigațiile procurorilor poartă un caracter strict legal, eforturile oamenilor legii fiind orientate spre documentarea, în limitele legislației procesual-penale, pentru identificarea și tragerea la răspundere penală a tuturor celor implicați în devalizarea sistemului național bancar, și nu în ultimul rând, urmărește scopul de a recupera prejudiciul cauzat statului și cetățenilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: