image
Sursa foto: Getty Images

Lionel Messi, aproape să bată recordul impresionant al lui Pele! Ce borne mai poate atinge argentinianul

Barcelona se află în luptă cu Real Madrid pentru cucerirea titlului din Spania și este implicată și în Liga Campionilor, însă Messi vizează și câteva recorduri individuale pentru finalul acestui sezon dat peste cap de pandemia de coronavirus.

Decarul catalanilor poate deveni fotbalistul cu cele mai multe goluri marcate pentru un singur club. Actualul record este deținut de legendarul brazilian Pele, care a marcat de 643 de ori pentru Santos, anunță clubul blaugrana.

Până în prezent, Messi a înscris 627 de goluri pentru Barcelona, iar borna stabilită de Pele poate fi depășită încă din acest sezon, având în vedere că Barcelona mai are de disputat cel puțin 12 jocuri în actuala stagiune.

În același timp, argentinianul poate deveni jucătorul din La Liga cu cele mai multe titluri de golgheter. Messi a cucerit trofeul Pichichi de șase ori și este la egalitate cu Telmo Zarra. După 28 de runde din acest sezon de La Liga, Messi este cel mai bun marcator, cu 19 reușite, la cinci lungimi de Karim Benzema.

Alte borne pe care le poate atinge Lionel Messi în acest sezon

Poate ajunge la 5 trofee ale Ligii Campionilor, urcând pe locul secund în clasamentul all-time, după Paco Gento, care a cucerit șase astfel de titluri cu Real Madrid, în anii '50 și '60.

Poate ajunge la 9 titluri în La Liga cucerite în ultimii 12 ani și la 11 obținute în cele 16 sezoane jucate.

Poate egala recordul lui Ryan Giggs în privința trofeelor obținute cu o singură echipă. Messi are 34 de astfel de distincții cu Barcelona, cu doar două mai puține decât legenda lui Manchester United.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: