„Kievul a anunțat că sistează orice lucrări de construcție a unor hidrocentrale pe râul Nistru, până la efectuarea unui studiu privind impactul asupra mediului. Este victoria societății civile și opoziției antioligarhice. A fost un deziderat din programul electoral al candidatului la funcția de Primar general Andrei Năstase. Dânsul, neavând nicio funcție în stat, a abordat de nenumărate ori acest subiect în discuții cu oficialii europeni. În primul rând cu Adina-Ioana Vălean, președinta Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară din Parlamentul European”, a menționat Alexandru Slusari.

„Nistrul este o bogăție a întregii Europe și o arteră acvatică principală pentru Moldova. Nu trebuie să facem iluzii că problema este rezolvată. Cunoaștem că oligarhii niciodată nu cedează așa de ușor. Să fim solidari în lupta noastră pentru Nistru”, a adăugat deputatul ACUM.

În 2016, Guvernul din Ucraina și-a anunțat intenția de a construi, în cadrul unui program de securitate energetică, încă șase hidrocentrale pe râul Nistru, în amonte de frontiera moldo-ucraineană.