image
Sursa foto: Facebook/Andrei Năstase

Andrei Năstase critică decizia Primăriei Chișinău: „O vizită oficială se poate amâna, Ziua Independenței - niciodată”

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, critică dur decizia Primăriei Chișinău de a interzice manifestările prilejuite de Ziua Independenței la monumentul lui Ștefan cel Mare din cauza vizitei unui oficial străin

„O dispoziție recentă a primăriei Chișinău interzice pentru mâine manifestările prilejuite de Ziua Independenței Republicii Moldova care se organizează în fiecare an la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt. Motivul invocat? Vizita unui oficial străin și măsurile de securitate care se impun în astfel de cazuri”, a comentat Andrei Năstase.

„Platforma Demnitate și Adevăr consideră că orice orice vizită de stat, al oricărui înalt demnitar, trebuie să fie astfel programată sau organizată așa încât Ziua noastră Națională să primească respectul cuvenit. Nimeni, în niciun context, nu are dreptul să ne interzică să ne cinstim simbolurile naționale. O vizită de stat se poate amâna, Ziua Națională a Republicii Moldova...NICIODATĂ!”, a adăugat liderul Paltformei DA.

Precizăm că motivul invocat de Primăria Chișinău este solicitarea Serviciului de Protecție și Pază de Stat referitoare la vizita ministrului afacerilor externe din Turcia și depunerea de flori la monumentul Ștefan cel Mare de către persoane oficiale beneficiare a pazei de stat.

Astfel accesul oamenilor în PMAN, Scuarul Catedralei, Grădina Publică Ștefan cel Mare și spațiul în perimetrul mai multor străzi va fi restricționat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: