image
Sursa foto: Jurnal.md

Perchezițiile la Dodon și interpușii săi: Sume mari de bani cash, scheme de zeci de milioane, acte mâncate și probe ascunse

Procuratura Anticorupție confirmă reținerea lui Igor Dodon și a cumnatului său pentru 72 de ore. Potrivit procurorilor, s-a decis reținerea celor doi din cauza că au fost constatate riscuri de distrugere a probelor. Asta după ce astăzi, în timpul perchezițiilor, cumnatul lui Dodon a încercat să mănânce o recipisă.

Potrivit procurorilor, bunurile și banii utilizați la comiterea infracțiunilor investigate depășesc suma de zeci de milioane de lei.

„În rezultatul perchezițiilor la persoanele anchetate au fost depistate mai multe bunuri de lux, mijloace bănești în valută națională și străină, contracte, chitanțe, recipise, care au fost ridicate. În timpul perchezițiilor una dintre persoane a încercat să distrugă probele prin înghițire, înscrisurile depistate la domiciliu care confirmă tranzacțiile cu bunuri imobile ce depășesc suma de 700 de mii de euro. La persoana respectivă au fost găsite și alte sume bănești, în sumă de peste 37 de mii de euro”, a precizat procurorul Elena Cazacov.

Procurorii mai spun că persoanele investigate au ascuns bunuri și documente relevante pentru cauza investigată.

„În una dintre locațiile percheziționate au fost depistate peste 600.000 de lei, iar într-un plic cu simbolica unui partid au fost găsite 17 mii de euro și 1000 de dolari”, a mai spus Cazacov.

Mai mult, s-a stabilit că doar la începutul 2022 persoanele supuse cercetărilor și interpușii acestora au beneficiat de foi turistice în valoare de peste 4 milioane de ruble rusești.

„În privința celor două persoane au fost dispuse măsuri de reținere pentru 72 de ore pentru că au fost constatate riscuri de distrugere a probelor. Au fost descoperite urme care demonstrează comiterea infracțiunilor investigate”, a adăugat Cazacov, cu referire la Igor Dodon și cumnatul său.

Noutăţile partenerilor

comentarii: