image
Sursa foto: jurnal.md

Unul dintre indivizii care au tuns forțat doi tineri la o benzinărie din Călărași, după gratii

Unul dintre indivizii care au tuns forțat doi tineri la o benzinărie din Călărași a fost trimis în penitenciar pentru executarea unei pedepse definitive 22 de ani şi cinci luni de închisoare. Acesta îşi va ispăşi pedeapsa în penitenciar de tip închis.

Decizia a fost pronunţată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Precizăm că magistrații din Italia l-au condamnat în 2015 pe cetăţeanul Republicii Moldova la 23 de ani şi 11 luni de detenţie, pentru omor intenţionat şi deţinere ilegală de arme. Acesta se afla în căutare internaţională din anul 2012, după ce a participat la omorul unui tunisian într-o piaţă din oraşul Padova, iar ulterior a fugit din Italia şi s-a refugiat în Republica Moldova.

De asemenea, instanţa a dispus şi executarea sentinţei în partea admiterii acţiunii civile privind încasarea de la acesta în folosul părţii vătămate a prejudiciului cauzat prin infracţiune în sumă de 100 mii de euro, precum şi cheltuieli de judecată de 3300 de euro. Încheierea este cu drept de atac în modul stabilit de lege.

Inculpatul împreună cu alţi trei complici au înjurat şi agresat fizic doi tineri pentru faptul că aveau părul lung. Cei doi tineri au fost tunși forțat de către agresori, care erau în stare de ebrietate. Incidentul a avut loc pe 9 iulie curent, la o benzinărie din orașul Călăraşi. Imaginile video cu toată scena a fost plasat pe Internet.

În prezent, cauza penală de învinuire a inculpatului de comiterea huliganismului agravant se află pe rol la Judecătoria Străşeni, care urmează să se pronunţe asupra vinovăţiei acestuia şi pentru acest capăt de acuzare.

Dacă vina lui va fi demonstrată, acesta riscă încă 7 ani de închisoare. Împreună cu inculpatul, pe banca acuzaţilor vor compărea şi complicii săi, care riscă de la 3 până la 7 ani închisoare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: