image
Sursa foto: CNN

Fostul manager de campanie al lui Donald Trump, spitalizat după o tentativă de sinucidere

Fostul manager de campanie al președintelui SUA, Donald Trump, Brad Parscale, a fost internat duminică, după ce soția lui a alertat poliţia că acesta a ameninţat că vrea să se sinucidă, în locuința lor din Florida, relatează CNN.

Poliţişti au fost chemaţi telefonic la domiciliul unui ”bărbat înarmat care încerca să se sinucidă”, a declarat pentru CNN o poliţistă de la Fort Lauderdale, sergentul DeAnna Greenlaw. Când ofițerii au ajuns la fața locului, soţia lui Parscale a declarat că soţul ei era ”înarmat, că are acces la mai multe arme de foc din reşedinţa lor şi că acesta ameninţa să-şi facă rău”, a precizat reprezentantul poliției. Greenlaw a spus că ofițerii SWAT l-au contactat pe Parscale, „au dezvoltat un dialog și au negociat să iasă în siguranță din casă”.

Fostul director de campanie al lui Trump s-a predat fără a fi rănit și a fost transportat la Broward Health Medical Center, acolo unde, conform legii din Florida, familiilor li se oferă servicii de urgență de sănătate mintală și detenție temporară pentru persoanele cu deficiențe de boli mintale.

Parscale a fost demis din funcţie în urma unui miting de campanie al lui Donald Trump la Tulsa, în Oklahoma, larg criticat, atât din cauza participării slabe la reuniune, cât şi din cauza discursului dezlânat al preşedintelui. Deși a rămas membru al echipei de campanie a lui Donald Trump, Brad Parscale a fost văzut rar în interiorul sediului după retrogradarea sa. „În ziua în care a fost demis și-a curățat biroul și a plecat. El a fost la birou în urmă cu aproximativ 10 zile”, a dezvăluit o sursă pentru CNN, citat de libertatea.ro.

Tim Murtaugh, managerul de comunicare al campaniei Trump, a declarat pentru CNN într-un comunicat: „Brad Parscale este membru al familiei noastre și îl iubim toți. Suntem pregătiți să-l susținem pe el și familia lui prin orice mod posibil”. Alegerile prezidențiale din SUA au loc pe 3 noiembrie, iar cei doi candidați nu se menajează: Joe Biden îl compară pe Donald Trump cu șeful propagandei naziste: ”Minte ca Goebbels”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: