image
Sursa foto: jtv/Veronica Purice-Botnari

Polițistă de frontieră reținută de CNA; A ajutat un ucrainean să treacă ilegal frontiera

Ofițerii Direcției Generale Teritoriale Sud a CNA și procurorii oficiului Sud al Procuraturii Anticorupție au reținut pentru 72 de ore o polițistă din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră într-un dosar de corupere pasivă. Aceasta este cercetată pentru organizarea trecerii ilegale a frontierei a unui cetățean al Ucrainei.

În același dosar, este cercetată pentru trafic de influență și o cetățeancă a Ucrainei, care ar fi acționat în complicitate cu polițista.

Polițista de frontieră, fiind influențată de cetățeanca Ucrainei, ar fi organizat introducerea ilegală a informației privind traversarea punctului de frontieră Ceadâr-Lunga-Maloiaroslaveț, prin aplicarea ștampilei în pașaport și prin includerea în baza de date a IGPF, fără prezența fizică a persoanei, în schimbul sumei de 200 de dolari și 100 de euro.

Astăzi, au fost organizate percheziții la cele două bănuite, iar în urma acestora, polițista a fost plasată în izolator, iar complicele este cercetată în stare de libertate. Dosarele pornite în privința lor au fost conexate într-o procedură comună.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: