image
Sursa foto: Iv Ceban

Ion Ceban, despre strada Albișoara și inundațiile în urma ploilor: „Recunosc, mai avem de lucru”

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a fost criticat dur astăzi de locuitorii capitalei, care s-au arătat deranjați de faptul că după ploaie străzile orașului Chișinău s-au tranformat în adevărate râuri, iar Ceban era cel care dădea asigurări că în scurt timp Chișinăul va deveni „un oraș smart”. După ce ploaia a mai contenit Ion Ceban a venit cu un mesaj pe pagina sa de Facebook către cei care l-au criticat, recunoscând că „mai avem de lucru”.

„Fapt că în partea de sus a orașului nu există nici o gură de captare, dar sunt puse de frumusețe de către fostele conduceri, avem ce avem. Am mai spus, curățarea râului și adăugarea mai multor rețele sunt unele soluții care ne-ar scăpa de inundații. Dacă albia râului Bâc nu era curățată în această vară, situaţia pe str. Albişoara avea să fie mult mai gravă, ca urmare a precipitaţiilor puternice care au căzut în prima jumătate a zilei de astăzi. Am inspectat strada şi recunosc, mai avem de lucru. Facem tot posibilul pentru a soluționa problema”, a scris pe facebook socialistul Ion Ceban.

Edilul a mai ținut să precizeze că pe strada Albişoara, vor fi adăugate 86 de guri de captare a apei pe lângă cele 112 existente şi trei conducte cu diametrul de 500 și 600 mm fiecare, pentru evacuarea apelor pluviale din zonă. În plus, pe această stradă sunt schimbate şi ţevile de apeduct şi termoficare.

Cât despre gurile de captare de sub podul de la bulevardul Grigore Vieru, Ceban a spus că: „acestea sunt amplasate mai sus decât nivelul solului, pentru că ultimul strat de asfalt nu a fost turnat”.

Iv Ceban//FacebookIv Ceban//Facebook

Iv Ceban//FacebookIv Ceban//Facebook

Iv Ceban//FacebookIv Ceban//Facebook

Iv Ceban//FacebookIv Ceban//Facebook

Noutăţile partenerilor

comentarii: