image
Sursa foto: privesc.eu

Andrei Năstase: PAS şi PPDA nu au susţinut un guvern PSRM, dimpotrivă; PD face exact invers, iar asta compromite partidul

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, afirmă că Partidul Democrat va trebui să se hotărască ce vrea să facă pentru Moldova, în condițiile în care, declarându-se proeuropean, votează pentru un Guvern care îndepărtează țara de UE.

„Lângă PSRM nu poţi face altceva decât să te murdăreşti. Cum poţi pretinde că eşti doctrinar pro-european, când sprijini, prin votul tău, pe cineva care proiectează un soi de neutralitate care nu face altceva decât să izoleze Moldova de întreaga Uniune Europeana?”, a menționat Andrei Năstase într-un interviu pentru Curentul.md.

Solicitat să comenteze posibila coaliție dintre PSRM și PD, Andrei Năstase a formulat câteva întrebări de principiu.

„De ce parlamentarilor din Partidul Democrat le este mai comod să facă o alianţă cu PSRM decât cu PDA sau PAS? De ce domnul Filip sau domnul Diacov pot lucra mai bine cu Dodon şi cu Chicu, şi nu pot face o alianţă cu Dinu Plângău, Liviu Vovc, Inga Grigoriu sau colegii din PAS? Sunt întrebări la care oamenii ţării trebuie să caute singuri răspuns”, a menționat Andrei Năstase.

„De unde îşi ia mandat Filip şi Diacov ca să gireze, prin acţiunile lor, alianţa cu PSRM? De la oameni? Care sunt aceştia? Electoratul PD este unul pro-rus, este unul care sprijină integrarea Moldovei în Uniunea Economică Asiatică, este unul care este de acord cu aserţiunile incredibile ale ministrului de Externe? Electoratul PD-ului, primarii PD-ului, toţi, fără excepţii, sunt de acord să-l sprijine pe Dodon? Cine şi ce are de câştigat din această poveste?, a continuat liderul Platformei DA.

Andrei Năstase a fost întrebat de ce, dacă Blocul ACUM a guvernat împreună cu PSRM, n-ar putea face acest lucru și PD.

„PAS şi Platforma DA nu au susţinut un guvern PSRM, dimpotrivă. PD face exact invers, iar acest lucru compromite partidul, în integralitatea. Cei din PD trebuie să înţeleagă ce urmează pentru ei. Atenţie, vorbesc despre PD-ul fără Plahotniuc, despre un PD care vrea cu adevărat să se reformeze. Nu se poate reforma decât asumând cu adevărat un parcurs european, prin fapte, nu prin vorbe. Parcă acesta era sloganul lor”, a comentat Andrei Năstase.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: