image
Sursa foto: captură video

Vicepreședinte al PD: „Am pus mâna pe aproape 120 de mii de cetățeni”

PD susține că un sediu al partidului din Glodeni a fost incendiat, iar mai multe panouri electorale au fost vandalizate. Despre asta a anunțat unul dintre vicepreședinții formațiunii, Vladimir Cebotari, în cadrul briefingului săptămânal al partidului.

Până a începe briefingul însă, Vladimir Cebotari s-a interesat dacă în sală este prezentă și echipa Jurnal TV, dar și postul TV8, cărora, anterior, le-a fost restricționat accesul la sediul PD din motiv că „ ar fi admis manipulări”.

„Nici astăzi nu sunt, deși noi i-am invitat. Este libera lor alegere, pe care noi o vom respecta”, spus Cebotari.

Odată început briefingul de presă, laudele în adresa campaniei electorale pe care o desfășoară PD în țară au curs gârlă. Vladimir Cebotari a menționat că Partidul Democrat „a pus mâna” pe aproape 120 de mii de cetățeni în timpul întâlnirilor în teritoriu, care sunt extrem de binevenite pentru populație, a opinat acesta.

„Această acțiune de informare masivă în teritoriu este o acțiune foarte binevenită, este salutată foarte mult în teritoriu. Este un drept al cetățenilor ca să aibă discuții directe cu noi, cu candidații noștri, pentru a scoate în evidență problemele care pentru ei sunt prioritare. Până la acest moment doar Caravana PDM a avut peste 330 de întâlniri directe cu alegătorii și au avut contact direct cu mai multe de 22 de mii de cetățeni. Iar împreună cu candidații noștri din circumscripții și staff-urile electorale au avut loc mai bine de 2800 de întâlniri, în care am pus mâna pe aproape 120 de mii de cetățeni”, a declarat vicepreședintele PD, Vladimir Cebotari.

Tot el a menționat că echipa PD a reuși să rezolve „pe loc” mai multe probleme ale alegătorilor din circumscripție, care nu au fost soluționate până acum, din motiv că nu există dorință din partea autorităților locale. Asta deși PD se află la guvernare de aproape un deceniu.

„Cetățenii înțeleg ce înseamnă reforma pensiilor, proiectul „Drumuri bune”, și „Prima casă” și chiar ce înseamnă chiar și reforma fiscală. Noi venim nu doar cu anumite proiecte către cetățeni, dar și să auzim acele probleme pe care le au. Încercam să găsim și soluții imediate chiar acolo în sală, nu doar clarificări. Sunt foarte multe cazuri care puteau fi rezolvate chiar și local, dar, din păcate, înțelegem că nu există dorința, competența locală de a fi rezolvate aceste probleme. Iar noi reușim uneori să rezolvăm pe loc acele probleme”, s-a lăudat Vladimir Cebotari.

Cebotari n-a ezitat să atace opoziția. „Observam noi că multe formațiuni politice speculează, duc în eroare și își bat joc de oameni și vin cu diferite minciuni și cu sperietori. Mesajele opoziției sunt denoigratoare, abuzive, negative. (...) Facem apel încă odată ca toate formațiunele politice să-și instruiască membrii de partid, să promoveze idei de o campanie curată, fără ură, îndemn și liderii politici să asculte întrebarile care nu le plac. Noi am facut instruiri necesare cu membrii noștri până la campanie și facem în continuare”, a mai declarat Cebotari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: