image
Sursa foto: Getty Images

L'Equipe anunță formatul revoluționar pentru Champions League: 36 de echipe, meciuri inclusiv joi + ajutor pentru granzi

Liga Campionilor se pregătește de un format nou, începând din 2024, iar publicația franceză L'Equipe vine cu detalii despre "modelul elvețian" pe care ar urma să îl implementeze UEFA.

Din 2024, UEFA ar urma să renunțe la grupele clasice din Champions League, iar numărul echipelor să crească de la 32, câte sunt în prezent, la 36.

Grupele vor fi înlocuite de o ierarhie asemănătoare cu cele din campionatele interne, iar fiecare echipă va juca 10 meciuri în această fază (față de șase, cum este în prezent), cu cinci meciuri acasă și cinci în deplasare. Vor exista în continuare patru urne valorice, cu ajutorul cărora se vor stabili duelurile fiecărei formații la tragerea la sorți.

Meciurile ar urma să se joace și joi, pe lângă tradiționalele zile de marți și miercuri, iar această fază să se deruleze din septembrie până în ianuarie (față de septembrie-decembrie, cum este în prezent).

Primele 8 clasate ar urma să se califice direct în optimile de finală, în timp ce locurile 9-24 se vor duela în sistem tur-retur pentru a prinde ultimele opt bilete pentru această fază. Formațiile de pe pozițiile 25-36 vor fi eliminate direct.

În plus, două dintre cele 36 de tichete ar urma să le primească automat echipele cel mai bine clasate în clasamentul coeficientului UEFA, indiferent dacă acestea au obținut sau nu calificarea grație poziției din clasamentul intern.

O decizie finală în privința formatului Champions League din 2024 ar urma să fie luată la următoarea ședință a Comitetului Executiv UEFA, din martie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: