image
Sursa foto: Jurnal.md

Încă un deputat PD, pus la călduț: Cu ce funcție de conducere s-ar putea alege transfugul comunist Anatolie Zagorodnâi

Pe final de mandat, deputatul PD, Anatolie Zagorodnâi, s-ar putea alege cu o nouă funcție. Comisia economie l-a votat în calitate de câștigător pentru postul de director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor.

La ședința de astăzi a Comisiei Economie a avut loc interviul în cazul celor trei candidați pentru funcția de director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor - Roman Vitiuc, Irina Gutnic și deputatul PD, Anatolie Zagorodnâi, fost comunist.

Totul s-a desfășurat cu ușile închise pentru presă. La probă s-au prezentat doar doi candidați.

Ulterior, pe site-ul Parlamentului a fost publicat un comunicat de presă în care se menționează că acest concurs a fost câștigat de deputatul PD Anatolie Zagorodnâi, fost deputat comunist, care a acumulat punctajul maxim.

Candidatura sa urmează a fi aprobată și de Comisia juridică și ulterior propusă plenului Parlamentului pentru votare.

Agenția Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor este o instituție creată în 2015 ce se ocupă cu examinarea contestaţiilor formulate în cadrul procedurilor de achiziţie publică.

De menționat că la ultima ședință din sesiunea parlamentară toamnă-iarnă, ce s-a desfășurat acum o lună, în Legislativ au avut loc numiri pe bandă rulantă referitoare la ocuparea funcțiilor de conducere în câteva instituții de stat, fiind votați mai mulți deputați PD.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: