image
Sursa foto: parlament.md

Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu membrii Comisiei parlamentare de monitorizare a politicilor de Reintegrare

Vicepremierul pentru Reintegrare Oleg Serebrian a avut o întâlnire astăzi cu membrii Comisiei parlamentare care monitorizează politicile de Reintegrare. Comisia și șeful Biroului de Reintegrare au decis să colaboreze și să mențină un dialog constant în soluționarea unor probleme stringente legate de respectarea drepturilor omului, funcționarea instituțiilor de învățământ și a penitenciarelor din stânga Nistrului.

Discuțiile s-au desfășurat pe platforma Comisiei parlamentare speciale de monitorizare și control parlamentar asupra realizării politicii de reintegrare a Republicii Moldova.

La ședință au participat Mihail Popșoi, Ana Calinici – secretarul Comisiei, Oazu Nantoi, Ana Racu și Natalia Davidovici.

Membrii Comisiei au discutat despre situația din regiunea transnistreană, referindu-se în mod special la problematica asigurării drepturilor omului în regiunea din stânga Nistrului.

Au fost abordate aspecte ce țin de rolul Comisiei și activitatea Biroului politici de reintegrare, dar și agenda de lucru în perioada imediat următoare, fiind analizat un plan de activitate al Comisiei.

„Aveți tot sprijinul și deschiderea noastră în eforturile comune de soluționare a diferendului transnistrean într-o manieră pașnică și sigură”, a declarat Mihail Popșoi, citat de serviciul de presă al Parlamentului

Oficialii au subliniat necesitatea menținerii unui dialog constant în contextul unor subiecte strategice precum problema drepturilor omului, funcționarea instituțiilor de învățământ, dar și a penitenciarelor din stânga Nistrului.

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian și-a exprimat deschiderea pentru o cooperare strânsă în toate domeniile. „Este important să avansăm cu precauție și contăm pe sprijinul dumneavoastră în îndeplinirea agendei stabilite”, a menționat oficialul.

Comisia parlamentară specială de monitorizare și control parlamentar asupra realizării politicii de reintegrare a Republicii Moldova a fost constituită la 4 noiembrie 2021, cu scopul apropierii cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

comentarii: