De-a lungul râului Prut au fost consolidate baraje de protecție între satele Țiganaca și Ghioltosu pe o distanță de peste 100 m, fiind antrenate 4 unități de tehnică grea.

La Ungheni lucrările de fortificare a digurilor au continuat în localitatea Măcărești și municipiul Ungheni. Aici pe parcursul zilei de ieri au fost consolidate diguri pe o distanță peste 450 m.

În lunca fluviului Nistru lucrările de fortificare a digurilor au continuat în localitățile Răscăieți și Tudora din raionul Ștefan Vodă. La Răscăieți digul a fost consolidat pe o distanță de 70 de metri, iar la Tudora de peste 15 m.

dse.mddse.md

Activități complexe au avut loc și în raionul Căușeni, aici s-au efectuat lucrări de plombare a unei țevi pentru evitarea scurgerii apei din satul Chițcani în trenurile agricole a localnicilor din Chircăiești.

Pentru preîntâmpinarea  consecințelor au fost utilizate 7 unități de tehnică a salvatorilor și administrației publice locale. În vederea  prevenirii riscurilor și a consecințelor intemperiilor, situația din țară  va fi monitorizată în continuare de angajații IGSU prin intermediul subdiviziunilor teritoriale și a Centrului Operațional de Dirijare în Situații Excepționale.