image
Sursa foto: dse.md

Acțiunile de prevenire a inundațiilor continuă: Au fost consolidate digurile de protecție instalate în mai multe raioane

Pe parcursul ultimelor 24 de ore angajații IGSU au continuat acțiunile de prevenire a inundațiilor în lunca râurilor Prut și Nistru. Pentru preîntâmpinarea intemperiilor, salvatorii în comun cu localnicii și autoritățile publice au consolidat pe parcursul zilei de ieri mai multe diguri de protecție în localități din raioanele Cantemir, Ungheni, Ștefan Vodă și Căușeni.

De-a lungul râului Prut au fost consolidate baraje de protecție între satele Țiganaca și Ghioltosu pe o distanță de peste 100 m, fiind antrenate 4 unități de tehnică grea.

La Ungheni lucrările de fortificare a digurilor au continuat în localitatea Măcărești și municipiul Ungheni. Aici pe parcursul zilei de ieri au fost consolidate diguri pe o distanță peste 450 m.

În lunca fluviului Nistru lucrările de fortificare a digurilor au continuat în localitățile Răscăieți și Tudora din raionul Ștefan Vodă. La Răscăieți digul a fost consolidat pe o distanță de 70 de metri, iar la Tudora de peste 15 m.

dse.mddse.md

Activități complexe au avut loc și în raionul Căușeni, aici s-au efectuat lucrări de plombare a unei țevi pentru evitarea scurgerii apei din satul Chițcani în trenurile agricole a localnicilor din Chircăiești.

Pentru preîntâmpinarea  consecințelor au fost utilizate 7 unități de tehnică a salvatorilor și administrației publice locale. În vederea  prevenirii riscurilor și a consecințelor intemperiilor, situația din țară  va fi monitorizată în continuare de angajații IGSU prin intermediul subdiviziunilor teritoriale și a Centrului Operațional de Dirijare în Situații Excepționale.

Noutăţile partenerilor

comentarii: