image
Sursa foto: Getty Images

După dezvăluirea venitului real al lui Messi, a apărut și clasamentul fotbaliștilor cu cele mai mari câștiguri din lume

Lionel Messi rămâne cel mai bine plătit fotbalist al planetei. Presa spaniolă a dezvăluit recent veniturile reale ale starului Barcelonei, iar imediat a apărut și clasamentul jucătorilor cu cele mai mari venituri din lume.

Potrivit As, se știe că Messi este remunerat cu 76 de milioane de euro pe an doar din salariul primit de la Barcelona, însă câștigul său total anual este de 103,1 milioane de euro, plus alte clauze în funcție de performanțe și alte bonusuri. Însă aceste sume sunt fixe, sume la care se mai pot adăuga acele bonusuri.

Messi este urmat în clasament de Cristiano Ronaldo. Atacantul lui Juventus primește doar din salariu 57,74 de milioane de euro pe an, iar în total ajunge la venituri de 96,52 milioane.

La mare distanță urmează Neymar. Brazilianul din atacul lui PSG este remunerat cu 64,3 milioane de euro pe an din salariu, dar câștigă în total 79,2 milioane.

Kylian Mbappe este al patrulea în această iararhie. Superatacantul lui PSG este plătit cu 23,1 milioane de euro din salariu, iar totalul este de 34,65 de milioane.

Mohamed Salah este al cincilea, cu un salariu de 19,8 milioane de euro pe an, iar veniturile sale totalizează 30,52 milioane de euro.

Paul Pogba are un salariu de 23,1 milioane de euro pe an de la Manchester United și are un venit total de 28,05 milioane de euro.

Atacantul Barcelonei, Antoine Griezmann, încasează același salariu ca și Pogba, 23,1 milioane de euro pe an de la Barcelona, iar suma totală a veniturilor sale este de 27,22 de milioane.

Din acest clasament nu putea să lipsească Gereth Bale, de care Real Madrid a "scăpat" cu greu cel puțin pentru un an. Mijlocașul galez primește un salariu de 19 milioane de euro pe an, dintre care Manchester United plătește o parte, însă veniturile sale totale se ridică la 23,92 de milioane.

Robert Lewandowski este unul dintre cei mai prolifici marcatori din istoria fotbalului, iar salariul său nu putea fi unul deloc mic. Atacantul lui Bayern Munchen primește 19,8 milioane de euro pe an din salariu și un total de 23,1 milioane.

Cel care închide top 10 este primul portar din acest clasament. David De Gea este remunerat de Manchester United tot cu 19,8 milioane de euro pe an, iar câștigurile sale totale sunt de 22,27 de milioane.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: