image
Sursa foto: Getty Images

Cei mai valoroşi fotbalişti din lume, după pandemia de COVID-19: ce cote au ajuns să aibă Mbappe şi Neymar

KPMG, una dintre cele mai mari firme de consultanță financiară din lume, a realizat o analiză detaliată, aplicată pe cei mai titrați jucători din lume, pentru a identifica valoarea de piață a acestora, după pandemia de coronavirus.

"Kylian Mbappe, evaluat la 177 de milioane de euro", au titrat jurnaliştii de la AS, care au prezentat studiul efectuat.

"Real Madrid are acum o idee despre cât va trebui să plătească pentru a-şi asigura serviciile lui Kylian Mbappe. Compania KPMG a efectuat un studiu despre impactul COVID-19 asupra valorii fotbaliştilor.

Au fost luate în calcul cele două scenarii: jucătorii care evoluează în campionate care s-au oprit (Belgia, Scoţia şi Franţa) şi jucători care sunt implicaţi în ligi în care urmează să fie reluată competiţia (Germania, Spania, Italia)", notează AS.

Valoarea jucătorilor a scăzut în medie cu 26,5% pentru fotbaliştii care evoluează în campionatele oprite definitiv, faţă de 17,7% - cu cât s-a micşorat cota sportivilor din ligile care se reiau.

KPMG i-a stabilit lui Kylian Mbappe o valoare de 177 de milioane de euro, în scădere de la 225 de milioane de euro. Acest lucru este cauzat şi de faptul că atacantul evoluează în Ligue 1, campionat oprit definitiv din cauza pandemiei de coronavirus.

"Preţul lui Mbappe ar putea fi şi mai mic în vara lui 2021, când va mai avea doar un an de contract cu PSG. În acest caz, Real Madrid plănuieşte să facă o ofertă în vara lui 2021.

Între timp, PSG încearcă să-l convingă pe Mbappe să semneze o nouă înţelegere, dar care să aibă prevăzută o clauză despre un eventual transfer la Real Madrid.", mai scriu cei de la AS.

Neymar se află pe locul 2 în top, după Kylian Mbappe, iar cota sa a scăzut la 137 de milioane de euro. Podiumul e completat de Raheem Sterling şi Lionel Messi, care valorează 134 de milioane de euro.

Mohamed Salah are o cotă de piaţă de 131 de milioane de euro, în timp ce Jadon Sancho are acum, conform celor de la KPMG, o cotă de 127 de milioane de euro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: