Efectivul Armatei Naţionale se află la datorie şi continuă patrularea localităţilor, străzilor şi parcurilor pentru menţinerea ordinii publice în suportul Poliţiei Naţionale pe perioada stării de urgență.

carabinericarabineri

Potrivit Centrului Operaţional de Comandă al Armatei Naţionale, în acest moment circa 300 de militari în termen şi pe contract şi 32 de unităţi de tehnică militară din dotarea armatei, împreună cu echipajele Inspectoratului Național de Patrulare al IGP şi Inspectoratului General de Carabinieri, se află în mai multe localități din țară, pentru a patrula şi monitoriza respectarea măsurilor impuse de autorități și pentru a informa cetățenii despre riscurile răspândirii și îmbolnăvirii cu virusul COVID- 19.

militarimilitari

Echipele mixte de militari, poliţişti şi carabinieri asigură respectarea de către cetățeni a regimului de carantină și izolare la domiciliu pe perioada stării de urgență.

armataarmata

De asemenea, militarii şi carabinierii monitorizează situaţia în staţii şi unităţile de transport public pe teritoriul oraşelor Chişinău, Cahul şi Bălţi, iar alte echipaje comune inspectează localitățile raioanelor Cahul, Hîncești, Sîngerei și Bălți.

armataarmata