image
Sursa foto: medpark.md

Analizele i-au adus lui Constantin o veste surprinzătoare; Apoi încă una…

Viață

Constantin Bantuș practica de o viață agricultura, iar despre pământ și culturi putea povesti ore întregi. Se bucura de succesele copiilor și îi susținea în toate proiectele lor. Le-a transmis spiritul de antreprenor, i-a învățat tot ce știa și nu a fost în zadar: fiica lui a lansat o afacere în domeniul beauty, iar fiul gestiona o gospodărie țărănească. Atunci când aveau dileme și veneau după un sfat, îi încuraja să continue să muncească, pentru că rezultatele vin pe parcurs. Își petrecea timpul liber cu familia și în compania prietenilor, iar cele mai importante evenimente erau sărbătorite împreună.

Când a început pandemia, a avut grijă să se protejeze și să nu-i pună în pericol pe cei dragi. Totuși, coronavirusul nu l-a ocolit. A urmat tratamentul de reabilitare indicat de medicul de familie, dar stările de oboseală, durerile de cap și lipsa de concentrare continuau să-l macine. Pentru a se asigura că este sănătos, iar COVID-19 nu a lăsat urmări grave în organism, Constantin Bantuș a decis să efectueze un set de investigații profilactice la Spitalul Internațional Medpark, recomandat de rude. Rezultatele aveau să-l ia prin surprindere.

Cancer

„Examinând rezultatele, medicii m-au anunțat că, din păcate, în urma infecției virale suportate, am dezvoltat un anevrism de aortă. În asemenea cazuri nu e vreme de pierdut: tratamentul recomandat a fost o intervenție endovasculară urgentă.”

Pentru a se pregăti de operație, Constantin Bantuș a mai efectuat o serie de investigații și analize necesare. Acestea au dat peste cap planul de tratament, scoțând la iveală încă o maladie. După alte cercetări ale medicilor, a venit și diagnosticul: cancer renal. Deoarece riscul extinderii tumorii era prea mare, operația cardiovasculară a fost amânată, fiind programată intervenția pentru cancer.

„Nimeni nu își dorește să primească vreodată un asemenea diagnostic. Dar oricum mă consider norocos. Îmi amintesc foarte bine acea zi de 18 octombrie 2021, când chirurgul oncolog-urolog Vasile Botnari, tehnologiile avansate și profesionalismul medicilor mi-au schimbat viziunea asupra cancerului. Operația s-a desfășurat cu succes, iar după trei zile mă simțeam atât de bine, încât că aș fi fost în stare să fac sport (râde).”

Și medicul cu care a făcut echipă în această situație complicată vorbește zâmbind despre Constantin.

Vasile Botnari, chirurg urolog-oncolog: „Domnul Constantin Bantuș este unul dintre cei mai pozitivi pacienți pe care i-am avut. Un om foarte muncitor, plin de viață, cu un entuziasm debordant. Cazul lui a fost complicat, deoarece, după o intervenție oncologică, trebuia să suporte urgent și una cardiovasculară. Dar partea foarte bună e că după operație nu au fost necesare ședințe de chimioterapie, iar perioada de reabilitare a trecut cu bine.”

La câteva luni după intervenția oncologică, a urmat operația endovasculară, pe care a suportat-o mai greu. Timp de 10 zile familia l-a așteptat să-și revină la terapie intensivă, iar cele 3 zile în care a fost inconștient au fost o provocare grea pentru copii și soție.

Cancer Viață!

După perioada de tratament, Constantin Bantuș a revenit cu nerăbdare la agricultură. Dezvoltă alături de fiul său afacerea în acest domeniu și continuă să-și susțină fiica, care recent a fost premiată la un concurs internațional în domeniul beauty. Acum, mai mult ca niciodată, prețuiește la maximum toate momentele pe care i le oferă viața și se bucură de fiecare zi trăită alături de cei dragi, iar noțiunea de „timp” reprezintă cel mai valoros dar.

„Am rămas profund impresionat de performanța tehnologiilor în medicină. Sunt nespus de mulțumit că aici, în țara noastră, sunt posibile astfel de investigații și intervenții, că avem medici de o asemenea valoare, că vorbim aceeași limbă și că nu am fost nevoit să efectuez un tratament peste hotare. Aceste „miracole” ale secolului 21, plus susținerea „minunilor” mele – copiii și soția, care mi-au rămas alături zi și noapte, au fost tot de ce aveam nevoie pentru a reuși în lupta nedreaptă cu cancerul.”

Sfatul lui Constantin Bantuș pentru cei diagnosticați cu cancer este să nu lase mâinile în jos, să lupte cu optimism, să urmeze toate investigațiile și să aibă încredere în medicina performantă, care oferă șanse la viață.

Centrul de Oncologie Medpark – Țintim Cancerul Împreună

www.medpark.md | (+373) 22 40 00 40

Noutăţile partenerilor

comentarii: