image
Sursa foto: CNN

Papa Francisc a donat 500.000 de dolari pentru refugiații din Mexic

Papa Francisc a donat 500.000 de dolari pentru a-i ajuta pe refugiații din Mexic, a anunțat astăzi Vaticanul. Suma donată de capul Bisericii Catolice va fi împărțită în cadrul a 27 de proiecte din comunitățile mexicane și congregațiile religioase, care primesc migranții din țările Americii Centrale.

„Bărbați și femei, de multe ori cu copii mici, fug de sărăcie și violență, sperând la un viitor mai bun în Statele Unite. Totuși, granițele rămân închise pentru ei”, a spus un responsabil cu actele de caritate al Papei Francisc, într-o declarație oficială, potrivit CNN.

Peste 75.000 de migranți din Honduras, El Salvador și Guatemala, care au ajuns în Mexic în convoaie „sunt în imposibilitatea de a intra în SUA, înstrăinați, fără un cămin și o viață liniștită” a afirmat Vaticanul. Biserica Catolică susține că îi adăpostește în hoteluri, în dioceze și congregații.

„Media nu mai este interesată să prezinte cazurile imigranților iar ajutorul din partea guvernului și a oamenilor în general a scăzut de asemenea” a mai spus Vaticanul. 13 proiecte de ajutorare a migranților au primit deja acordul de derulare, în Nuevo Laredo, Tijuana și Nogales, localități aflate în apropierea graniței cu SUA, scrie libertatea.ro.

Alte 14 proiecte sunt în proces de aprobare, se mai afirmă în comunicatul Vaticanului. În discursurile sale, Papa Francisc a făcut apeluri pentru compasiune în situația migranților. Papa s-a declarat împotriva Guvernelor care au înăsprit politicile de migrație spunând că „ridicarea zidurilor seamănă frică” și „învrăjbesc oamenii”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: