image
Sursa foto: Reuters

Italia introduce noi restricții în contextul pandemiei de Covid-19; Condițiile de călătorie pentru cetățenii RM

Noi măsuri restrictive au fost introduse de Guvernul de la Roma în contextul combaterii răspândirii infecției cu virusul Covid 19 pentru perioada 16 ianuarie – 6 martie 2021, anunță Ambasada Republicii Moldova în Italia.

Astfel, rămân în continuare în vigoare prevederile ce interzic intrarea în Italia a persoanelor care în ultimele 14 zile au vizitat sau tranzitat Republica Moldova, cu excepția celor care vor prezenta motive doveditoare de: a) muncă; b) urgență absolută; c) sănătate; d) studii; e) întoarcerea la domiciliu sau la reședință.

Aceste persoane au obligația de a completa și prezenta, transportatorului la îmbarcare sau persoanei autorizate să efectueze controlul, o declarație pe propria răspundere cu obligația să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile la sosirea în Italia.

Până la 15 februarie, rămâne în vigoare interzicerea deplasărilor între regiuni sau provincii autonome, cu excepția celor motivate de necesități de muncă, situații de urgență sau de sănătate. De asemenea, este interzisă circulația pe întreg teritoriul Italiei între orele 22.00-05.00. În continuare se acceptă întoarcerea la reședință sau domiciliu.

Vizitele la rude sau prieteni vor fi permise între orele 05.00 - 22.00, o dată pe zi - maxim două persoane (cu excepția minorilor cu vârsta sub 14 ani, a persoanelor cu dizabilități și a persoanelor din aceeași locuință care nu sunt autosuficiente) și doar în cadrul aceleiași regiuni pentru zona galbenă și în cadrul aceleiași comune/oraș pentru zonele portocalii și roșii.

Vor fi permise deplasările în cadrul aceleiași localități, între orele 05.00-22.00 și în afara localităților cu mai puțin de 5.000 de locuitori, pe o rază de 30 km, fără a putea merge în capitale de provincie.

A fost stabilită așa-numita zonă „albă” - regiunile în care timp de trei săptămâni consecutive numărul de infecții va fi mai mic de 50 de cazuri la 100.000 de locuitori. În zona „albă” nu se vor aplica măsurile restrictive prevăzute pentru zonele galbene, portocalii și roșii, dar toate activitățile se vor desfășura conform protocoalelor specifice.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: