image
Sursa foto: facebook/Matei Dobrovie

Matei Dobrovie: Candidații iepurași trebuie să se retragă, iar Andrei Năstase să fie susținut de toți proeuropenii

Evoluțiile din Republica Moldova sunt foarte îngrijorătoare, mai ales că în acest an, 2018, se va decide viitorul acestui stat, care va avea o influență uriașă asupra tuturor cetățenilor, susține deputatul Matei Dobrovie, vicepreședinte al Comisiei parlamentare pentru Românii de Pretutindeni de la București.

„Republica Moldova alunecă din păcate pe un trend periculos, prin acest uninominal mixt, prin acest sistem gândit să conserve avantajul acestui binom Plahotniuc-Dodon. Crearea acestor avantaje și împiedicarea unei competiții politice reale care să ajute și partidele noi să intre pe scenă este o mare problemă”, a spus Dobrovie în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la Jurnal TV .

Ce se poate face este „să întărim anticorpul unei societăți democratice care întotdeauna este presa și societatea civilă. Nu poți să ai o democrație puternică dacă nu ai presă și societate civilă. Ce observăm: presa independentă e atacată, este tot mai fragilizată și are greu acces la finanțări”, a spus alesul român.

Potrivit lui Matei Dobrovie, democrația și viitorul european al Republicii Moldova depind de alegerile din 20 mai și cele parlamentare, din această toamnă, iar în acest sens este nevoie de o consolidare a tuturor forțelor veritabil pro-europene.

„Pentru alegerile din Chișinău, opțiunea mea este una singură: Andrei Năstase, care a demonstrat că luptă cu determinare și curaj împotriva regimului oligarhic actual” a declarat deputatul Matei Dobrovie.

„Candidații iepurași trebuie să se retragă, iar Andrei Năstase să fie susținut de toți cei care susțin că sunt pro-europeni și unioniști, pentru a contracara astfel binomul Plahotniuc-Dodon”, a mai spus alesul român.

Astfel, Matei Dobrovie spune că va susține și în continuare partidele proeuropene și antioligarhice.

„Mă bucur foarte mult că vom ține legătura și în continuare cu două forțe proeuropene și antioligarhice din Republica Moldova, care sunt Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma Demnitate și Adevăr. USR este caracterizat de valori legate de anticorupție, de cheltuirea corectă a banului public, de transparență și cred că împărtășim acest ADN pozitiv și cu PAS și cu Platforma DA, cu care vom colabora foarte bine pentru că e o colaborare naturală, o colaborare a unor forțe care vin să schimbe în bine o stare de fapt. Sunt oameni care au avut diferite profesii, oameni care au făcut performanțe în domeniile lor, oameni care au demonstrat că au o expertiză și acuma iată vor să o pună în slujba cetățenilor. Nu vor să fie cei care numai să critice sau să privească de pe margine, ci vor să se implice concret”, a conchis Dobrovie.

Noutăţile partenerilor

comentarii: