Ambasadoarea SUA la ONU, Nikki Haley, a declarat duminică că noi sancţiuni vor fi anunţate luni de secretarul Trezoreriei, Steve Mnuchin, dar purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, nu a confirmat acest lucru.

„Avem în vedere impunerea de noi sancţiuni Rusiei şi o decizie în acest sens va fi luată în viitorul apropiat”, a spus Sanders. „Analizăm situaţia, dar nu este nimic de anunţat acum”, a adăugat e

Ambasadoarea Haley a fost totuşi categorică, anunţând sancţiuni legate de sprijinul acordat, în opinia ei, de Rusia presupusului program militar chimic al Siriei, scrie Agerpres.

Reamintind, într-un interviu pentru canalul de televiziune Fox News, că Statele Unite au impus deja numeroase sancţiuni Rusiei într-o serie întreagă de cazuri, ambasadoarea americană la Naţiunile Unite a menţionat că luni vor fi anunţate noi sancţiuni.

Într-un interviu pentru CBS, Nikki Haley a declarat că Washingtonul va lua măsuri împotriva susţinătorilor preşedintelui sirian Bashar al-Assad, Rusia şi Iranul. 'Veţi vedea că vor fi impuse sancţiuni Rusiei', a spus ea.

Secretarul Trezoreriei, Steve Mnuchin, le va anunţa luni, dacă nu a făcut-o deja, şi vor viza în mod direct toate companiile care se ocupă de echipamente care au legătură cu regimul Assad şi utilizarea arme chimice, a precizat ambasadoarea Haley, sugerând că ar putea fi impuse sancţiuni unor companii ruseşti.