image
Sursa foto: Jurnal.md

Deputat PAS, despre starea de urgență: Majoritatea PSRM-Șor urmărește blocarea alegerilor anticipate

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Dan Perciun, susține că inițiativa Guvernului privind instituirea stării de urgență nu propune nicio restricție suplimentară ori măsură adițională de susținere a businessului sau a populației. Potrivit deputatului, premierul interimar Aureliu Ciocoi, în acest caz face jocului actualei majorități PSRM-Șor și prin instituirea stării de urgență se urmărește blocarea alegerilor anticipate.

Potrivit deputatului, nota informativă nu oferă nici un argument de ce această stare de urgență este necesară și acolo nu există măcar o literă despre ce exact vrea să facă Guvernul în legătura cu pandemia și criza economică.

„Noi am spus și continuăm să considerăm că restricții adiționale pe un termen de 2 săptămâni - 1 lună trebuie introduse și ele trebuie să vină la pachet cu măsuri ample de susținere a business-ului și a populației. Decizia Consiliului Suprem de Securitate prevedea vreo 3 pagini de propuneri care urmau să fie examinate de Guvern. Guvernul însă nu mișcat niciun deget pentru a veni cu propuneri în acest sens”, observă deputatul.

Amintim că azi la ora 14:00 are loc ședința Parlamentului la care va fi discutat proiectul instituirii stării de urgență în RM care ar putea fi avea loc în perioada 1 aprilie - 30 mai.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: