image
Sursa foto: jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Maia Sandu, de 8 martie: Vreau ca fiecare fetiță și femeie din țara noastră să știe: ea poate să devină oricine-și dorește

Președintele Maia Sandu a menționat în mesajul transmis cu ocazia internațională a femeilor că în Republica Moldova sunt încă multe de făcut pe făgașul egalității de șanse și că este de muncit pentru asigurarea egalității economice între femei și bărbați.

Publicăm mesajul integral adresat femeilor:

Tradițional, de 8 martie, primim flori și cadouri, ascultăm osanale frumuseții feminine și dăruirii materne.
Dar Ziua internațională a femeii e și despre altceva. Sărbătorim în această zi efortul multor generații de femei și bărbați pentru șanse și drepturi egale. Datorită acestor eforturi, azi, mai mult decât oricând, femeile pot fi ceea ce-și doresc, suntem libere și puternice.
Nu m-am îndoit niciodată de puterea femeilor din Moldova. Nu e ușor să porți responsabilitate pentru viața și acțiunile tale, dar așa îți poți realiza potențialul. Vreau ca fiecare fetiță și femeie din țara noastră să știe: ea poate să devină oricine-și dorește - cercetătoare, antreprenoare de succes, ministră sau președintă de țară - dacă muncește cu determinare, are curaj și nu uită de puterea ei.
Sunt încă multe de făcut pe făgașul egalității de șanse. Trebuie să curmăm violența în familie, ce afectează mai ales femeile. Avem de muncit ca să asigurăm egalitate economică între femei și bărbați. Ne dorim o societate în care toți oamenii să-și poată realiza potențialul pe deplin, în armonie și respect.
Dragi femei, aveți grijă de voi, apărați-vă libertatea și fiți fericite!

Citeşte mai mult despre

comentarii: