image
Sursa foto: privesc.eu

Parlamentul se întrunește vineri în ședință: Adresarea Maiei Sandu, privind asumarea răspunderii pentru legea PG, pe agendă

Deputații se vor întruni în ședință plenară mâine, 8 noiembrie, la ora 15:00, conform deciziei Biroului Permanent.

Pe ordinea de zi este adresarea Prim-ministrului care la 6 noiembrie curent și-a angajat răspunderea pentru modificarea legii procuraturii.

Precizăm că Igor Dodon a declarat în cadrul emisiunii Secretele Puterii de la Jurnal TV că proiectul de asumare a răspunderii, înaintat de Guvern, „nu poate fi susținut” și că, dacă premierul nu-și retrage proiectul înscris deja la Parlament, atunci există „șanse mari” ca Guvernul să cadă.

De cealaltă parte, premierul Maia Sandu a anunțat că nu intenționează să renunțe la decizia prin care Guvernul și-a asumat răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii și nici nu va îndeplini solicitarea socialiștilor de demisie a ministrei Justiției.

Precizăm, că, potrivit Constituției, Guvernul își poate angaja răspunderea în fața Parlamentului asupra unui program, unei declarații de politică generală sau unui proiect de lege.

Dacă în termen de 3 zile nu este depusă o moțiune de cenzură, votată cu majoritatea de voturi, programul, declarația de politică generală sau proiectul de lege se consideră adoptate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: