De fapt, acesta este principalul motiv pentru care băncile centrale din toată lumea au început să își diversifice rezervele, aurul fiind cel mai puternic refugiu în perioadele de turbulență comercială și incertitudine politică, scrie Digi24.

Și Rusia se află în aceeași situație. Cantitatea de aur din țara lui Putin valorează acum mai mult de 100 de miliarde de dolari, iar pariul pe termen lung pe aur arată mai bine în fiecare lună.

În ultimii 10 ani, rezervele de aur ale Rusiei au crescut de peste patru ori, iar acest metal constituie acum cea mai mare pondere din rezervele totale ale țării din ultimele aproape două decenii.

Banca centrală a Rusiei a fost cel mai mare cumpărător de aur în ultimii ani, întrucât președintele Vladimir Putin a încercat să se îndepărteze de dolarul american din moment ce relațiile dintre cele două țări au rămas încordate. Așa a ajuns la un stoc de 2.200 de tone și se plasează pe locul 5 în lume în funcție de rezervele de aur după Statele Unite, Germania, Italia și Franța.

Achizițiile masive de aur ca urmare a incertitudinii politice create de războiul comercial și de alte conflicte globale au ridicat prețul metalului cu 18 procente de la începutul anului , până la cel mai mare nivel din ultimii șase ani.

Această creștere este de fapt un semnal de alarmă că investitorii sunt îngrijorați de starea economiei globale.