image
Sursa foto: jurnal.md

Dosarul deputaților transfugi: Sergiu Sârbu a fost reținut pentru 72 de ore

Fostul deputat Sergiu Sârbu a fost reținut pentru 72 de ore în dosarul celor 13 foști deputați transfugi, bănuiți de îmbogățire ilicită.

Reținerea lui Sergiu Sârbu a a avut loc în același dosar în care sunt vizați foștii deputați Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc, Artur Reșetnicov și Anatolie Zagorodnâi, bănuiți de îmbogățire ilicită.

Amintim că Procuratura Anticorupție i-a înaintat învinuirea fostului deputat la 16 decembrie. Lui Sergiu Sârbu i se incriminează săvârșirea infracțiunii de corupere activă (art.325 din Codul penal), faptă comisă în perioada deținerii mandatului de deputat.

Acesta este învinuit că, în anul 2015, reprezentând interesele Partidului Democrat din Moldova, a încercat să mituiască un alt deputat din Parlamentul Republicii Moldova, ales pe listele unui alt partid politic, propunându-i valută străină în sumă de la 100 000 până la 200 000 euro, pentru ca acesta să părăsească fracțiunea parlamentară din care făcea parte și în calitatea sa de deputat să voteze proiectele de legi înaintate de Partidul Democrat.

Sergiu Sârbu a negat atunci că ar fi fost implicat în această schemă și a menționat că dosarul a fost reluat deja a treia oară, după ce a fost clasat de două ori din lipsă de probe.

Amintim că azi procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție în comun cu ofițerii Serviciul de Informații și Securitate și ai Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale, au descins cu percheziții la mai multe adrese.

Cazurile de îmbogățire ilicită sunt investigate în conexiune cu anchetele penale efectuate de către procurorii anticorupție pe faptul coruperii unor deputați din Parlamentul Republicii Moldova pentru părăsirea fracțiunii parlamentare din care făceau parte.

Conform rezultatelor preliminare ale investigațiilor, cheltuielile ex-deputaților cercetați depășesc veniturile licite ale acestora în unele cazuri cu 350 000 lei, iar în alte cazuri această diferență atinge valoare de circa 4,6 milioane de le

Noutăţile partenerilor

comentarii: