image
Sursa foto: Profimedia

Borna remarcabilă bifată de Carlo Ancelotti după ce Real Madrid a câștigat Supercupa Europei

Real Madrid a învins-o pe Eintracht Frankfurt cu 2-0, grație unor goluri marcate de David Alaba și Karim Benzema, și a câștigat Supercupa Europei.

Este al cincilea astfel de trofeu câștigat în istorie de clubul spaniol și este pe primul loc într-un astfel de clasament, la egalitate cu FC Barcelona și AC Milan.

Pe primul loc, dar lider solitar, este și Carlo Ancelotti în clasamentul antrenorilor care au câștigat cele mai multe Supercupe ale Europei în carieră.

Carlo Ancelotti este la a patra Supercupă a Europei câștigată, câte două cu AC Milan și Real Madrid. Podiumul clasamentului este completat de Pep Guardiola și Sir Alex Ferguson, care au câte trei trofee.

Experimentatul antrenor a bifat, astfel, o nouă bornă remarcabilă, după ce tot în acest an a devenit singurul antrenor din istorie care câștigă titlul în fiecare dintre cele cinci campionate de top ale Europei, Italia, Anglia, Franța, Germania și Spania, în ordine cronologică, și unicul care a triumfat în patru finale de UEFA Champions League, de asemenea câte două cu Milan și cu Real.

Karim Benzema a contribuit decisiv la un nou trofeu câștigat de Real Madrid și este mare favorit la câștigarea Balonului de Aur în acest an.

Atacantul francez a avut o mare contribuție și la câștigarea titlului în ultimul sezon, cu 27 de goluri în 32 de meciuri, și la succesul din UEFA Champions League, competiție în care a punctat de 15 ori în cele 12 partide.

Citeşte mai mult despre

comentarii: