image
Sursa foto: știri.md

Renato Usatâi: Maia Sandu va comite o greșeală fatală, va desemna un candidat

Președintele Partidului Nostru, Renato Usatâi, se arată convins că șeful statului, Maia Sandu va desemna un candidat la funcția de prim-ministru în această săptămână. Potrivit primarului de Bălți, candidatul propus de Maia Sandu și echipa sa guvernamentală, vor fi votați de PSRM și de deputații fracțiunii Șor, abia din a doua tentativă, notează IPN.

„Dumneaei urmează să comită o greșeală fatală, în timpul apropiat. Din toate scenariile care s-au discutat la ei, vor adopta strategia înaintării unei persoane la funcția de prim-ministru, cu program, cu principii și valori. Asta este o capcană”, a spus Renato Usatâi în cadrul unei emisiuni televizate

Potrivit lui, PSRM-Șor va vota Cabinetul de Miniștri propus de Sandu pentru a amâna alegerile parlamentare anticipate, iar până la următorul scrutin electoral vor face tot posibilul pentru a-i știrbi imaginea președintelui.

„Din prima dată nu va fi votat acest guvern, dar a doua oară, vă asigur, că va fi votat, deoarece socialiștii și cei de la „Pentru Moldova” și-au pus scopul ca alegerile parlamentare să nu fie organizate mai degrabă de luna octombrie 2021. Aceste doua formațiuni decid astăzi care va fi soarta Guvernului, va fi el sau nu va fi”, a mai adăugat Usatâi.

Mai mult, potrivit lui Renato Usatâi, persoana sa ar fi fost cea mai potrivită pentru a-i determina pe socialiști să nu voteze Guvernul propus de Maia Sandu.

„Eu n-am pretins să fiu prim-ministru, eu am pretins să fiu un candidat pe care socialiștii și Șor vor avea frică să-l voteze. De două ori era să mă propună, să nu fiu acceptat și mergem la anticipate și abia după asta era să vorbim despre un guvern pentru 4 ani”, a mai spus Usatîâ.

Președintele Maia Sandu a anunțat anterior, că în această săptămână va veni cu o soluție pentru depășirea impasului politic în care se află Republica Moldova, după demisia Guvernului Chicu. Între timp, președintele țării a spus că așteaptă ca Parlamentul să aprobe declarația privind necesitatea declanșării alegerilor parlamentare anticipate, propusă de PAS.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: