Fostul ministru pentru Brexit a anunţat că va lupta pentru obţinerea unui acord Brexit mai bun.

„Îndeplinirea Brexit va necesita concentrare şi disciplină. În calitate de fost ministru pentru Brexit, am experienţa necesară”, a transmis Raab prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter.

În cursa pentru funcţia de prim-ministru participă momentan ministrul de Externe, Jeremy Hunt, ministrul pentru Dezvoltare Internaţională, Rory Stewart, ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, fostul ministru pentru Brexit Boris Johnson şi fostul ministru al Muncii, Esther McVey.

Theresa May a anunţat, vineri dimineaţă, că va demisiona din funcţiile de lider al Partidului Conservator şi de premier al Marii Britanii pe 7 iunie, în contextul impasului politic generat de Brexit, urmând să rămână la conducerea Guvernului până la desemnarea succesorului său.

"Îmi este clar acum că este în interesul Marii Britanii ca un nou prim-ministru să coordoneze aceste eforturi. Anunţ astăzi că voi demisiona din funcţia de lider al Partidului Conservator pe 7 iunie. Am stabilit cu preşedintele consiliului de conducere al partidului ca procedura pentru desemnarea noului lider al formaţiunii să înceapă săptămâna următoare", a precizat Theresa May.

Practic, Theresa May va fi premier interimar al Marii Britanii până la desemnarea succesorului său de către Partidul Conservator (centru-dreapta). Procedura pentru desemnarea noului lider al Partidului Conservator, care va fi şi prim-ministru, ar trebui să dureze câteva săptămâni.