image
Sursa foto: Bizlaw

Energia electrică s-ar putea scumpi din nou; Care ar fi noul tarif

Compania „Premier Energy” și întreprinderea „Furnizarea Energiei Electrice Nord” (FEE-Nord) solicită Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică să accepte majorarea tarifului la energia electrică.

Cel mai mare furnizor de energie electrică din Republica Moldova, „Premier Energy”, solicită o majorare a tsrifului la curent de până la 6,39 de lei/kWh (fără TVA) pentru consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de joasă tensiune, ceea ce este cu circa 1 leu și 62 de bani mai mult decât tariful actual.

Iar FEE-Nord, care livrează energie lectricpă pentru consumatorii din nordul țării, solicită majorarea prețului la 5,68 lei/kWh (fără TVA) pentru consumatorii finali ale căror instalații sunt conectate la rețelele electrice de distribuție de joasă tensiune. Astfel, FEE-Nord cere majorarea prețului cu 87 de bani per kWh.

Ultima dată, tarifele au fost majorate pe 2 noiembrie, în cadrul unei ședințe a ANRE. Pentru Premier Energy, tariful a crescut de la 3,15 lei KW/h la 4,77 lei/ KW/h, fără TVA. Iar pentru FEE Nord tarifele au fost majorate de la 3,21 lei KW/h la 4,81 lei KW/h, fără TVA.

Noutăţile partenerilor

comentarii: