image
Sursa foto: Jurnal.md

Atenție, șoferi! Au fost impuse restricții de circulație pentru transportul de mare tonaj din cauza caniculei

Autoritățile impun restricții de circulație pe drumurile naționale pentru transportul de mare tonaj. Greutatea unei unități de transport nu trebuie să depășească 20 de tone pentru zilele în care sunt prognozate temperaturi ce depășesc 30 de grade Celsius. Circulația vehiculelor de mare tonaj va fi interzisă între orele 10.00 și 20.00.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministrului Economiei și Infrastructurii, măsura a fost luată pentru prevenirea deteriorării îmbrăcămintei rutiere pe drumurile publice în condițiile temperaturilor ridicate.

Restricțiile instituite nu se referă la vehiculele care transportă persoane, animale vii sau produse perisabile de origine animală și vegetală. De asemenea, restricționările nu se referă la unitățile de transport implicate în intervenții în situații excepționale. Nu sunt impuse restricții nici vehiculelor care sunt antrenate la reabilitarea drumurilor în limitele șantierelor de construcție.

Meteorologii au emis pentru perioada 11-16 iunie avertizare Cod Galben de caniculă. În această perioadă, pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori de +33...+34 grade Celsius.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: