Breaking News

image
Sursa foto: captură/privesc.eu

Doi deputați cer anularea concursului pentru funcția de director ANRE, pe motiv că s-a încălcat regulamentul

Dumitru Alaiba: „Noi nu putem fi siguri că la mijlocul nopții, cineva din comisia noastră a venit și a dat alt punctaj, schimbând astfel fișa de evaluare”.

Astăzi în cadrul unui briefing deputații Dumitru Alaiba și Stela Macari au anunțat că solicită anularea concursului pentru funcția de director al Consiliului de administrare ANRE, menționând că acesta s-a petrecut netransparent.

Stela Macari a menționat că pe 12 februarie în cadrul Comisiei buget și finanțe au fost audiați cei doi candidați la funcția de directori al Consiliului de administrare ANRE. Este vorba despre Violina Șpac și Lilian Barcaru, ambii angajați ai ANRE. La doar o zi, pe 13 februarie pe site-ul Parlamentului apăruse decizia de aprobare a rezultatelor concursului. În această dimineață a fost convocată Comisia economie, buget și finanțe pentru aprobarea deciziei privind rezultatele evaluării candidaților care au fost înscriși în concurs. Cei doi deputați susțin că a fost încălcat regulamentul concursului.

„Am constat încălcarea regulamentului, constatăm că evaluarea candidaților s-a petrecut într-un mod netrasparent. Am solicitat retragerea de pe site-ul parlamentului a acestei decizii și convocarea de urgență a Comisie economie, buget și finanțe, fapt împlinit abia în această dimineață”, menționează Stela Macari.

„După ușile închise s-au făcut calculele și nimeni nu știe cum s-a numărat”

Deputatul fracțiunii PAS, Dumitru Alaiba susține că a fost încălcat caracterul public a concursului.

„Public a fost doar interviul, noi nu am avut însăși calcularea rezultatelor evaluării, toți membrii comisie și-au îndeplinite fișele iar calculele au fost făcute în absența membrilor comisiei. Nu putem exclude faptul că unul sau doi membri ai comisiei și-au revizuit evaluarea. Noi nu putem fi siguri la mijlocul noapți cineva din comisia noastră a venit și a dat alt punctaj, schimbând astfel fișa de evaluare. După ușile închise s-au făcut calculele și nimini nu știe cum s-a numărat. Din acest motiv solicităm anularea concursului”, punctează Alaiba.

Reamintim că pe 12 februarie Violina Șpac a fost aleasă candidatul la funcția de Director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică. Agenţia Națională pentru Reglementare în Energetică este condusă de un Consiliu de administraţie format din 5 directori. Membrii Consiliului de administrație al ANRE sînt numiți prin hotărîre de Parlament pentru un mandat de șase ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: