image
Sursa foto: captură video twitter.com

VIDEO: Un martor a filmat elicopterul scăpat de sub control în care era Kobe Bryant cu câteva minute înaintea prăbușirii

Martorul care le-a declarat aurorităților că are pe telefon o înregistrare video cu elicopterul în care se afla Kobe Bryant, cu câteva minute înainte ca accidentul să aibă loc, l-a publicat pe rețelele de socializare. Filmulețul are 31 de secunde.

Pe înregistrare se vede cum elicopterul se învârte în cerc, ceea ce confirmă ipoteza angajaților de la controlul aerian. Aceștia au declarat că au văzut pe radar că aparatul s-a învârtit într-o zonă restrânsă pentru câteva minute, după care a dispărut.

Pilotul nu s-a mai putut orienta din cauza condițiilor nefavorabile și a prăbușit aeronava. Pe parcursul călătoriei era ceață, iar pilotul știa că în aceste condiții nu sunt indicate zborurile, mai ales cele la mică altitudine. În presa din SUA, a apărut chiar o înregistrare audio, în care un angajat de control al traficului aerian îl avertizează pe pilot că zboară prea jos, relatează digi24.ro.

Discuția a avut loc cu câteva minute înainte ca tragedia să se petreacă. „Zbori la un nivel prea jos, pentru vremea dată” – ar fi transmis acesta în casca pilotului. Ulterior, elicopterul a dispărut de pe radar, iar în minutele următoare, mai mulți martori au alertat autoritățile cu privire la prăbușirea aparatului. Înaintea impactului, elicopterul s-a învârtit în cerc 15 minute și a încercat să se întoarcă la locul decolării.

Problemele la motor, care fuseseră aduse în discuție inițial, au fost infirmate.

Martor al accidentului: Am văzut cum s-a prăbușit și explodat

Presa din SUA a aflat detalii cu privire la accidentul aviatic în care a fost implicat Kobe Bryant, din partea martorilor. Din precizările jurnaliștilor, mai mulți oameni au văzut impactul; câțiva dintre ei au fost intervievați.

Din câte se pare, a fost vorba de o defecțiune a elicopterului, care a început să piardă din altitudine. „Nu suna așa cum trebuie și zbura foarte jos. Am văzut cum s-a prăbușit și cum a explodat. Dar mi-a fost greu să-mi dau seama de mai multe lucruri, petru că era ceață densă. Elicopterul a căzut, s-a auzit o bubuitură puternică, apoi am văzut o minge mare de foc. Nimeni n-ar fi putut suprviețui.” , a spus unul dintre martori, Jerry Kocharian.

Un alt martor, Scott Daelhin, a alertat imediat autoritățile după momentul impactului: ”Elicopterul era foarte aproape de sol, așa mi-am dat seama că ceva e în neregulă. Zbura foarte jos, ca și când ar fi căutat să aterizeze. A virat ușor la stânga, apoi s-a petrecut impactul. Am auzit un zgomot puternic și am sunat imediat la 911.” .

Tragedia din orașul Calabasas din California, Statele Unite ale Americii, în care și-au pierdut viața Kobe Bryant (41 de ani) și alte persoane, a avut loc duminică, 26 ianuarie, la ora 10:00.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: