Pe înregistrare se vede cum elicopterul se învârte în cerc, ceea ce confirmă ipoteza angajaților de la controlul aerian. Aceștia au declarat că au văzut pe radar că aparatul s-a învârtit într-o zonă restrânsă pentru câteva minute, după care a dispărut.

Pilotul nu s-a mai putut orienta din cauza condițiilor nefavorabile și a prăbușit aeronava. Pe parcursul călătoriei era ceață, iar pilotul știa că în aceste condiții nu sunt indicate zborurile, mai ales cele la mică altitudine. În presa din SUA, a apărut chiar o înregistrare audio, în care un angajat de control al traficului aerian îl avertizează pe pilot că zboară prea jos, relatează digi24.ro.

Discuția a avut loc cu câteva minute înainte ca tragedia să se petreacă. „Zbori la un nivel prea jos, pentru vremea dată” – ar fi transmis acesta în casca pilotului. Ulterior, elicopterul a dispărut de pe radar, iar în minutele următoare, mai mulți martori au alertat autoritățile cu privire la prăbușirea aparatului. Înaintea impactului, elicopterul s-a învârtit în cerc 15 minute și a încercat să se întoarcă la locul decolării.

Problemele la motor, care fuseseră aduse în discuție inițial, au fost infirmate.

Martor al accidentului: Am văzut cum s-a prăbușit și explodat

Presa din SUA a aflat detalii cu privire la accidentul aviatic în care a fost implicat Kobe Bryant, din partea martorilor. Din precizările jurnaliștilor, mai mulți oameni au văzut impactul; câțiva dintre ei au fost intervievați.

Din câte se pare, a fost vorba de o defecțiune a elicopterului, care a început să piardă din altitudine. „Nu suna așa cum trebuie și zbura foarte jos. Am văzut cum s-a prăbușit și cum a explodat. Dar mi-a fost greu să-mi dau seama de mai multe lucruri, petru că era ceață densă. Elicopterul a căzut, s-a auzit o bubuitură puternică, apoi am văzut o minge mare de foc. Nimeni n-ar fi putut suprviețui.” , a spus unul dintre martori, Jerry Kocharian.

Un alt martor, Scott Daelhin, a alertat imediat autoritățile după momentul impactului: ”Elicopterul era foarte aproape de sol, așa mi-am dat seama că ceva e în neregulă. Zbura foarte jos, ca și când ar fi căutat să aterizeze. A virat ușor la stânga, apoi s-a petrecut impactul. Am auzit un zgomot puternic și am sunat imediat la 911.” .

Tragedia din orașul Calabasas din California, Statele Unite ale Americii, în care și-au pierdut viața Kobe Bryant (41 de ani) și alte persoane, a avut loc duminică, 26 ianuarie, la ora 10:00.