image
Sursa foto: Getty Images

După Mayweather, Conor McGregor poate lupta cu Pacquiao: Mesajul transmis de filipinez

Conor McGregor ar putea să-și încerce norocul și cu Manny Pacquiao, după ce a pierdut prin KO tehnic cu Floyd Mayweather în 2017.

Starul din artele marțiale mixte a impresionat la revenirea în UFC. L-a zdrobit pe Donald "Cowboy" Cerrone în 40 de secunde, iar acum ar putea să mai lupte o dată pe regulament de box.

Pacquiao i-a transmis deja un mesaj chiar înainte de meciul cu Cerrone, prin unul dintre reprezentanții săi.

"După aceea, dacă vrei un meci așa ca la carte, ne va face plăcere să ne vedem", i-a transmis lui McGregor reprezentantul lui Pacquiao, Sean Gibboms.

De altfel, McGregor a dezvăluit, în urmă cu câteva zile, că staff-ul său discută deja cu cel al lui Pacquiao: "Discuțiile cu Manny Pacquiao sunt în toi. Vreau un titlu mondial în box, ar fi cireașa de pe tort și sunt foarte încrezător în capacităile mele de pugilist", a spus irlandezul de 31 de ani.

McGregor a revenit în luptele în cușcă după un an și 3 luni de la ultima sa partidă și l-a spulberat pe Donald Cerrone în 40 de secunde, la UFC 246, într-un meci de la categoria semimijlocie, disputat la Las Vegas.

McGregor, în vârstă de 31 de ani, este singurul luptător din istoria UFC care a deținut simultan centuri mondiale la două categorii de greutate.

La 41 de ani, Manny Pacquiao încă nu se gândește să se retragă. Ba chiar boxează ca în prima tinerețe și a demonstrat-o în ultima sa luptă, în iulie 2019, când l-a învins pe Keith Thurman și și-a apărat centura WBA la categoria semimijlocie.

Astfel, cu acest titlu mondial, Pacquiao a intrat într-o galerie selectă a campionilor mondiali trecuți de 40 de ani, pe care îi poți număra pe degete. Recordul de vârstă îi aparține legendarului Bernarh Hopkins, care a fost campion mondial la semigrea la 49 de ani. Apoi a fost George Foreman, care și-a încununat cariera cu o nouă centură la 45 de ani. Thulani 'Sugar Boy' Malinga a fost campion mondial la 41 de ani, iar Bob Fitzsimons, la 40 de ani.

Manny Pacquiao este omul-record din istoria boxului. Este singurul pugilist care a fost campion mondial la 8 categorii de greutate, record încă neatins de nimeni. Practic, între prima categorie la care a triumfat, muscă, și ultima, mijlocie-mică, sunt 20 de kilograme diferență. Nimeni nu a mai reușit așa ceva în istorie.

Pacquiao are 63 de victorii, dintre care 39 obținute înainte de limită, 7 înfrângeri și două remize.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: