image
Sursa foto: Profimedia

Novak Djokovic, calificare în semifinale la Wimbledon după un "thriller" de 5 seturi cu Jannik Sinner

Novak Djokovic (35 de ani, locul 3 ATP) a reușit calificarea în semifinalele turneului de Grand Slam de la Wimbledon, după ce l-a învins pe Jannik Sinner (20 de ani, locul 13 ATP) în 5 seturi, 5-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-2.

Sârbul se află cu încă un pas mai aproape de un nou titlu la All England Club, acolo unde s-a impus în alte 6 rânduri.

Sportivul sârb care nu a putut participa la primul turneu de la Grand Slam din acest an, Australian Open, din cauza scandalului care s-a iscat și în urma căruia a fost deportat, continuă să fie în cursa pentru a triumfa la Wimbledon.

Partida cu Jannik Sinner a venit după o altă întâlnire dificilă pe care a avut-o în optimi, cu Tim van Rijthoven, pe care l-a învins în 4 seturi.

Acum, italianul a părut că este pe cale să producă surpriza și a câștigat primele două seturi, însă experiența și plusul de valoare și-a spus în cele din urmă cuvântul.

Djokovic a revenit fantastic și nu i-a dat nicio șansă lui Sinner în următoarele 3 seturi. Tânărul sportiv din Italia a avut și probleme medicale la un moment dat, când s-a lovit la gleznă, dar în cele din urmă a putut să continue partida.

Wimbledon 2022, sferturi de finală

Novak Djokovic – Jannik Sinner 5-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-2.

David Goffin – Cameron Norrie, astăzi, 5 iulie

Cristian Garin – Nick Kyrgios, miercuri, 6 iulie

Rafael Nadal – Taylor Fritz, miercuri, 6 iulie

Finala anticipată de către specialiști este Novak Djokovic - Rafael Nadal. Sârbul, care a pierdut poziția de lider ATP, a câștigat ultimele trei ediții ale turneului de la Wimbledon.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: