image
Sursa foto: Getty Images

Primii doi jucători ceruți de Xavi la Barcelona + când va veni legenda pe banca echipei catalane

Xavi se pregătește să devină noul antrenor al Barcelonei după demiterea lui Ronald Koeman, iar presa spaniolă face deja speculații despre cum va arăta echipa fostului mare mijlocaș.

Xavi crede că are suficiente opțiuni în atac, unde va miza pe Ansu Fati și Dembele pe flancuri și pe Memphis Depay în centru.

Tehnicianul de 41 de ani a discutat deja despre venirea lui Raheem Sterling de la City și și-a dat acordul pentru mutare. Sergio Aguero, Luuk de Jong, Braithwaite și Demir ar fi celelalte variante din ofensivă.

Xavi Hernandez crede că Barcelona este vulnerabilă în apărare, și de aceea i-ar fi cerut lui Joan Laporta cumpărarea unui fundaș care se află pe lista multor echipe mari.

Este vorba de Joules Kounde, centralul de la Sevilla - fundașul francez de 22 de ani ar costa însă 70 de milioane de euro.

Xavi nu are o clauză de reziliere cu actuala sa echipă, Al Sadd, dar se bazează pe un ”gentlemen's agreement” cu șeicul Mohammed bin Hamad Royal, patronul grupării din Qatar.

Înțelegerea prevede că dacă Xavi va primio ofertă de la Barcelona, va pleca liber. De aceea, acesta va mai sta două partide pe banca echipei, urmând să se despartă elegant după partidele cu Al Ahli și Al Duhail.

Astfel, el ar putea ajunge la Barcelona pe 4 noiembrie, moment în care ar putea să profite de pauza competițională impusă de preliminariile CM. Debutul lui s-ar amâna pentru 20 noiembrie.

Xavi a cucerit 11 trofee pe banca lui Al Sadd și este și ambasador pentru Campionatul Mondial din Qatar 2022.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: